Domov | Aktualno | Mlade smo napotili na ...

Mlade smo napotili na izmenjavo v Latvijo

Prijava projekta Handicrafts, v katerem je Društvo Laz partner,  na program Erazmus+ je bila uspešna, kar omogoča šestim mladim iz Jablaniške doline in od drugod nepozabno doživetje v družbi mladih iz še štirih držav. Od 24. do 30. septembra 2016 bodo bivali in ustvarjali  v pravljičnem dvorcu na obrobju Rige v Latviji.

Udeleženci izmenjave iz Latvije, Litve, Turčije, Romunije in Slovenije bodo 6 dni pridobivali spretnosti v različne oblikah umetnosti in obrti, kot tudi socialne veščine v mednarodnem okolju.

Cilj evropskega projektia mladinska izmenjava z naslovom "Obrti" (Handicrafts)  je spodbuditi mlade, da z dogovorom,  z rokami, in učenjem tradicionalnih evropskih obrti, razvijejo ustvarjalnost in željo po izdelovanju različnih izdelkov in morda v tem tudi  najdejo svoj poklic.  Projekt z udeleženci iz petih držav predstavlja kulturno raznolikost Evrope, ponuja priložnost  praktično učenje, ima vpliv na zmanjšanje brezposelnosti mladih in izpostavljenost tveganju za izločenost mladih oz. nevključenost v družbena dogajanja.
Andra Vanaga, predsednica latvijskega društva, ki gosti izmenjavo verjame, da je glavni cilj projekta pridobivanje novih prijateljev in spoznavanje kultur drugih držav. Na splošno, udeleženci želiš spoznati vrstnike iz drugih držav, bi izboljšali svoje znanje angleščine, komunikacijske spretnosti, izvedeti več o Latviji in spoznavati druge narode in njihove obrt

i.