Domov | Aktualno | Dan jagod in špargljev na ...

Dan jagod in špargljev na Bregu pri Litiji

 


Kaj je lepšega kot uživati spomladanske sončne dni na prostem? Uživati jih ob imenitni kulinarični ponudbi iz sestavin, ki prepričajo še tako zahtevne jedce seveda! V kolikor se tudi vi prepoznate med spomladanskimi uživači se nam pridružite v nedeljo, 29.5.2016 od 10. ure dalje!


 
Očarljiva vasica Breg pri Litiji je že dolgo znana po svoji pridelavi izjemno okusnih jagod in špargljev. V ta namen Društvo za razvoj podeželja LAZ vsako leto organizira dogodek, ki se ga udeleži več tisoč obiskovalcev, ki proslavlja prav ta dva slastna ploda. Letošnji že 6. po vrsti obljublja da bo še posebno zanimiv.
Kulinarični dogodek vas bo prepričal z obloženimi stojnicami, ki se bodo kar šibile pod teže tako svežih jagod in špargljev kakor tudi množice različnih domačih dobrot ter unikatnih rokodelskih izdelkov. Kakor se za tako prireditev spodobi, bodo za kulinarične užitke poskrbeli gostinski ponudniki.
Ob zvokih harmonike se boste lahko tudi zavrteli. Poskrbljeno bo tudi za animacijo najmlajših, ki se bodo vključili v ustvarjalne delavnice, ali se igrali na otroškem igrišču.
Vabljeni na kulinarično doživetje v naravi!

Poti, ki vas pripeljejo na prireditev

Izhodišče Ljubljana
: Ljubljansko obvoznico, ki povezuje Ljubljano z Štajersko zapustite v Šentjakobu in zapeljete na Zasavsko cesto. Po 28-ih km prispete v Litijo, kjer prečkate most čez reko Savo in nadaljujete v Smeri Zagorja ob Savi. Po 1,5 km zavijete iz zasavske ceste desno v vas Breg pri Litiji. Usmerjevalne table vas bodo vodile do prireditvenega prostora.

Iz Štajerske smeri: Avtocesto zapustite na Trojanah in se napotite v Zagorsko dolino. V Zagorju ob Savi prečkate reko Savo in zavijete desno na Zasavsko cesto, smer Ljubljana. Po 16 km prispete do vasi Breg pri Litiji kjer zavijete levo. Usmerjevalne table vas bodo vodile do prireditvenega prostora.

Iz Dolenjske smeri: Avtocesto zapustite na Biču ali v Ivančni Gorici. Sledite obcestnim znakom za smer Litija. Peljete se mimo gradu Bogenšperk. Po 21. km prispete v Šmartno pri Litiji, kje stoji mogočna cerkev. Po 2 km, smer Zagorje ob Savi prispete v vas Breg pri Litiji. Usmerjevalne table vas bodo vodile do prireditvenega prostora.

Več informacij: www.laz.si, drustvo.laz@gmail.com, GSM: 070 303 321