Domov | Aktualno | Predavanje »Uporabnost ...

Predavanje »Uporabnost zelišč pri pripravi alkoholnih in nealkoholnih napitkov«

Vabimo vas na predavanje »Uporabnost zelišč pri pripravi alkoholnih in nealkoholnih napitkov«, ki bo v četrtek, 28. januarja 2016, ob 18.00 v dvorani gasilskega doma v Zgornji Jablanici.

Na jesenskem dogodku Dobrote Jablaniške doline smo se spoznali dr. Jankom Rodetom, ki je bil predsednik ocenjevalne komisije pri ocenjevanju zeliščnega žganja. Poslušalci njegovega kratkega predavanja so bili navdušeni nad razkritjem primernega načina uporabe zelišč in dišavnic v kombinaciji z žganjem.

Ker je bil dr. Janko Rode tako dobro sprejet, smo se v Društvu Laz odločili, da v sodelovanju z njim organiziramo predavanje z naslovom Uporabnost zelišč pri pripravi alkoholnih in drugih napitkov. Zelišča niso le zdravilne rastline. Nekaj njihovih dobrih lastnosti in arom lahko ujamemo tudi v pijače in druge napitke. Na predavanju bo dr. Janko Rode spregovoril, kako lahko alkoholne in nealkoholne napitke pripravimo za žejo, dobro počutje, za razvajanje ali popestritev dneva. 
 

Dr. Janko Rode je biolog, ki se je povsem predal čarobnim rastlinam s tipičnimi aromami, zdravilnimi učinki in raznovrstno uporabnostjo. V Sloveniji bi verjetno le stežka našli poznavalca, ki ve več o uporabi zelišč kot dr. Rode. To dokazuje z neštetimi zanimivimi prispevki v reviji Gaja, vrsto let pa je bil tudi  vodja vrta zdravilnih in aromatičnih rastlin na Inštitutu za hmeljarstvo v Žalcu.  Danes predava na Fakulteti za kmetijstvo v Mariboru, sodeluje v različnih projektih, povezanih z zelišči, vodi delavnice in obuja tradicionalno znanje o uporabi zelišč. Je tudi avtor in prevajalec knjig o zeliščih, najbolj znanja med njimi je Zeliščni vrt, domača lekarna.

Cena predavanja: 5,00 EUR/udeleženca

Prijave sprejema Društvo Laz: 070 303 321, drustvo.laz@gmail.com do srede, 27. 1. 2016.

Vljudno vabljeni!