Domov | Aktualno | Predavanje Hišni in ...

Predavanje Hišni in družinski vrtovi

Vabljeni na predavanje z Natašo Bučar Draksler, ki bo v četrtek, 26. novembra 2015 ob 18.00 v dvorani GD v Zgornji Jablanici.
Slovenci se razlikujemo od drugih narodov prav po urejenosti zelenjavnih in zeliščnih vrtov. Kako to združiti z bivalnim vrtom, da bo lepo in uporabno in značilno naše? O tem bo ob bogatem slikovnem in grafičnem prikazu spregovorila krajinska arhitektka, ki se je specializirala za to temo.


Na predavanju bomo skupaj razmišljali ob predlogih, ki jih bo nanizala krajinska arhitektka s 30-letnimi izkušnjami v oblikovanju in urejanju hišnih vrtov. Razumljivo in strokovno  ter ob bogatem slikovnem in grafičnem prikazu bo razložila potencial, ki ga ima vrt, da bo vam po meri.

Nataša Bučar Draksler je krajinska arhitektka,  ki se že od študija naprej ukvarja predvsem z mikro projekti mestnih in podeželskih vrtov na nivoju družine. Izkušnje bogati vse od časov, ko smo razvijali zavedanje, da je hišni vrt lahko dnevna soba na prostem, do danes, ko se vse bolj zavedamo, da na lastni parceli lahko poskrbimo tudi za potrebe po zdravi in sveži hrani.
Z lastnim vzorom nas spodbuja, da sonaravno in trajnostno delamo s svojim koščkom planeta Zemlja. Da bi nam bilo razumevanje naravnih zakonitosti na vrtu lažje, je skupaj z Jelko Čop, u.d.i.kmetijstva, razvila vrtnarski pripomoček Vrtne karte. Predavateljica je tudi lastnica kmetijskega gospodarstva, ki je v drugem letu preusmeritve v ekološko. Že 20 let živi v hiši v gozdu v Iškem vintgarju, kjer ob pomoči interneta tudi posluje in ustvarja.
Če boste želeli se bosta med predavanjem eden ali dva izžrebana obiskovalca lotila skiciranja svojega vrta.

Cena predavanja je 5 Evrov na udeleženca,