Domov | Aktualno | Prostovoljci DM drogerie ...

Prostovoljci DM drogerie markta na delovni akciji na Jablaniški poti

Enajst prostovoljcev DM se je odzvalo na delovno akcijo, ki je potekala 20 junija 2014 na trasi Jablaniške poti. Drogerie Markt je družbeno odgovorno podjetje, ki spodbuja zaposlene, da naredijo kaj dobrega za lokalno skupnost. Društvo LAZ je preko Stičišča NVO osrednje Slovenije prijavilo potrebo po pomoči pri urejanju Jablaniške poti. Podjetje je prispevalo materil za nove klopi, barvo, čopiče in malico, prostovoljci pa so barvali klopi, obnavljali markacije, odstranjevali veje, robide in pobrali smeti na poti, ki pa jih skoraj ni bilo. V akcijo smo se vključili štirje člani društva in nekaj domačinov ob poti.


Prostovoljska akcija je dokaz, da so kljub gospodarski krizi, podjetja pripravljena prisluhniti potrebam društev in jim pomagati pri izvajanju programa. Naša iskušnja je zelo dobra, skupaj smo preživeli prijeten dan in naredili nekaj koristnega za našo skupnost.


Poleg opravljenega dela smo prispevali tudi k prepoznavnosti naše Jablaniške poti. Udeleženci akcije se bodo udeležili aprilskega pohoda in o Jablaniški poti, ki so jo markirali povedali tuid prijateljem in znancem.