Domov | Aktualno | Uspešna prijava na ...

Uspešna prijava na Erazmus+ za mladinsko izmenjavo na Bregu pri Litiji

V preteklih letih  je Društvo LAZ kot partner sodelovalo v mednarodnih mladinskih izmenjavah programa Mladi v akciji in s tem mladim iz Jablaniške doline omogočilo udeležbo na sedem do devetnevnih izmenjavah v tujini. Na prvem razpisu novega programa Erazmus + pa je društvo uspešno kandidiralo za evropska sredstva kot prijavitelj za izvedbo izmenjave v Jablaniški dolini. Projekt z nazivom "Samooskrbna vas" se bo izvajal od 20. do 29 avgusta 2014 na Bregu pri Litiji, udeleženci pa prihajajo iz Latvije, Sicilije, Bolgarije. Dobrodošli mladi iz Jablaniške doline, da se udeležijo mladinske izmenjave, za prvih sedem prijavljenih je bivanje in program brezplačen. Prijave na mail ali po telefonu 070 303 321. Iščemo pa tudi animatorje oziroma mladinske delavce, ki bi se želeli vključiti v izvedbo projekta.

Mladinske izmenjave so namenjene druženju mladih iz različnih evropskih držav, ustvarjanju mrež in ne nazadnje "prakticiranju" angleškega jezika in širjenju obzorij.


Desetdnevni program se bo odvijal na Šepčevi domačiji Paternoster na Bregu pri Litiji in v okolici. Seveda pa bomo gostom predstavili tudi našo prestolnico Ljubljano in turistične zanimivosti našega območja. Posebno doživetje bo obisk doživljajskega parka na Slivni.
Verč o projektu je tu.