Domov | Aktualno | Dan jagod in šparljev v ...

Dan jagod in šparljev v nedeljo, 25. maja 2014Vsi ljubitelji odlične hrane in zabave v naravi, vabljeni v Srce Slovenije na celodnevno prireditev, ki vsako leto pritegne več tisoč obiskovalcev. Rdeča nit prireditve so kulinarični izdelki iz jagod in špargljev, dobrote domačih gospodinj ter izdelki domače in umetne obrti, na sosednji sirarski kmetiji pa razstava malih domačih živali in starega orodja.
Utrinke iz prireditve si oglejte tukaj.

V času prireditve boste lahko razvajali svoje brbončice z okušanjem vseh mogočih jedi in napitkov iz jagod in šparglev. Ne pozabimo, da sta obe sestavini naravni afrodiziak, torej razveselite še svojo boljšo polovico s to izvrstno sadno-zelenjavno kombinacijo. Poskrbljeno bo za zabavni program ter za ustvarjalni kotiček namenjen najmlajšim.


Prireditev se bo odvijala v nedeljo, 25. maja od 10. ure dalje.


Prizorišče dogajanja bo v vasi Breg pri Litiji in sicer na večjem travniku zraven gasilskega doma na Bregu.

Prireditev je prispevek k spodbujanju lokalne samooskrbe s hrano in družabnega življenja na podeželju. Organizacije so se ob podpori krajevne skupnosti Breg-Tenetiše lotila društva iz vasi, ki so do sedaj s prireditvijo uspela zbrati sredstva za obnovo fasade gasilskega doma, sedaj pa zbirajo manjkajoči denar za gasilski avto, ki ga bodo po gasilskem protokolu prevzeli ta dan ob 10. Uri. Na prireditvi sodelujejo kmetije in pridelovalci jagod ter špargljev pa tudi številni slovenski izdelovalci domače in umetne obrti.

Za dodatne informacije si oglejte stran www.jablaniskadolina.si ali pokličite na telefonsko številko 041 355 927.