Domov | Aktualno | Gabrijela Babič prejela ...

Gabrijela Babič prejela posebno priznanje Turistične zveze Slovenije

Ob Dnevih slovenskega turizma 2014 v Portorožu, dne 14.10.2014, je
Turistična zveza Slovenije  predsednici Društva Laz, Gabrijeli Babič, podelila Posebno priznanje za prizadevno prostovoljstvo za delo v Društvu za razvoj podeželja Laz.
 


Priznanje je ob prisotnosti več kot 200 predstavnikov turističnih društev iz Slovenije, izročil predsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja. 

V obrazložitvi je bilo ispostavljeno uspešno vodenje Društva LAZ, ki ga Gabrijela (Jelka) Babič vodi vse od ustanovitve leta 2004 in številni dosežki in rezultati na področju prispevka k razvoju podeželja, turizma, dela z mladimi in povezovanja na lokalni, nacionalni in evropski ravni.

Dogodek je bil v okviru posveta TZS, na katerem je bil med drugim izpostavljen pomen vpisovanja društev v razvid prostovoljskih iorganizacuij v razvid pri AJPES-u. Vodenje dela prostovoljcev je lahko prepričljiv argument pri dodeljevanju javnih sredstev za delovanje društev.
 


Strokovni del posveta je bil namenjen Zgodbam, na katere stavi slovenski turizem. Po strokovnem uvodu je sledilo delo v skupinah, z namenom učenja pisanja zgodb in umeščanja v prireditve, ki so glavni "turistični produkt" društev. 

Srečanje turističnih delavcev je tudi priložnost za izmenjavo iskušenj in doberih praks. Kot že nekaj let pa je bilo veliko govora o nujnem pomlajevanju društev in vključevanju mladih.


Čestitkam za prejeto priznanje se pridružuje tudi Razvojni center Srca Slovenije.