Domov | Aktualno | Odobrena dva projekta na ...

Odobrena dva projekta na programu Evropa za državljane - 8.8.2013

Program Evropa za državljane je namenjen sofinanciranju mednarodnih projektov, katerih cilj je spodbuditi aktivno evropsko državljanstvo. S povezovanjem prebivalcev lokalnih skupnosti po Evropi ter mreženjem nevladnih in drugih organizacij, ki delujejo v okviru civilne družbe, želi Evropska unija izboljšati sodelovanje civilne družbe pri oblikovanju Evrope.
Kot partnerji smo se v začetku junija prijavili na razpis in bili uspešni kar z dvema projektoma.

Projekt SZEMINA - Miklavževanje v duhu evropskih državljanov je podprt  okviru akcije srečanja državljanov. Od 30.11.2013 do 6.12.2013 se bomo deležili skupnega miklvaževanja v Romuniji, v Georgeni v občini Gyergyószentmiklós blizo Kluža (Cluj Napoca). Srečanja državljanov iz Madžarske, Nizozemske, Srbije, Slovaške, Hrvašeke in Romunije, se bo udeležilo 20 predstavnikov društva LAZ. Miklavževanje je tudi v Jablaniški dolini zelo živa tradicija, zato bo zanimiva izmenjava iskušenj obujanja tradicije in skrbi za ohranjanje kulturne dediščine.

Projekt Evropska mreža centrov za informiranje civilne družbe (European Network of ECRC) je podprt v okviru Akcije 2.2. podporni ukrepi in je nadaljevanje projekta ECRC, katerega izvajamo v letu 2013.