Domov | Aktualno | Spoznavanje dobrih praks ...

Spoznavanje dobrih praks pri izvajanju projektov programa Evropa za državljane

V okviru projekta ECRC –Evropski informacijski center za civilno družbo, ki ga izvaja Društvo za razvoj podeželja LAZ vabimo člane društva na delavnico Spoznavanje dobrih praks pri izvajanju projektov programa Evropa za državljane, ki bo 6. in 7. julija 2013

Program je namenjen aktivnim državljanom, ki jih zanima povezovanje z namenom izmenjave izkušenj, vrednost in mnenj. Predstavljeni bodo projekti mednarodnega sodelovanja in možnosti pridobivanja sredstev za njihovo izvedbo v okviru programa Evropa za državljane. Spoznali bomo upravljanje projektov in navezovali stike za skupne projekte.

PROGRAM:

Sobota, 6. julija 2013

Odhod ob 5. uri iz Zgornje Jablanice. Pot nas bo vodila na Gorenjsko, čez Vršič v dolino Trente.
Voden ogled Alpskega botaničnega vrta Julija v Trenti.  
Vožnja do Tolmina, kjer se bomo ob 13.00 udeležili delavnice "Nekdaj do sprememb s puntom, danes z državljansko pobudo".
Popoldne si bomo ogledali prireditev "Puntarski dnevi" v Tolminu, prosti večeru pa Tolminska korita.

Nedelja, 7. julija 2013

Po zajtrku odhod v Čedad. Na avtobusu bomo naredili evalvacijo delavnice in naših pobud.
Ogled Čedada, Redipugljie in Timave.
Po kosilu še ogled festivala sivke v Ivanjem gradu. Popoldanski voden ogled starega dela Trsta.
V večernih urah prihod domov.u

 

Udeležba na delavnici je brezplačna, prijave sprejemamo do 20.6 2013 na telefon 070 303 321.

Prispevek udeležencev za stroške, ki niso kriti iz projekta je 10 EUR in ga poravnate na avtobusu.

 

 

Cilj programa EZD in s tem tudi cilj projektov je povezovanje ljudi iz lokalnih skupnosti po Evropi z namenom izmenjave izkušenj, vrednot in mnenj. Program EZD omogoča sofinanciranje širokega spektra projektov: od srečanj prebivalcev partnerskih lokalnih skupnosti, mednarodnih tematskih konferenc mrež partnerskih lokalnih skupnosti do pilotnih projektov posvetovanja prebivalcev in transnacionalnih projektov, za katere dajo pobudo organizacije civilne družbe. Del programa je namenjen tudi ohranjanju spomina na žrtve in mesta, kjer je v času nacističnega in stalinističnega režima prišlo do množičnih deportacij in pobojev. Predstavljeni bodo projekti, ki so bili izvedeni pod Akcijo 1, ukrep 1.1 Srečanje državljanov, ukrep 2.1 projekti državljanov,  podporni ukrep 2.2  in Akcija 4 Aktivno evropsko spominjanje.