Domov | Aktualno | Mladi iz Jablaniške ...

Mladi iz Jablaniške doline odhajajo na izmenjavo na Sicilijo

Spomladi so mladi iz doline izrazili željo, da bi se udeležili izmenjave v kateri od držav, ki so upravičene do sredstev evropskega programa Mladi v akciji. 

Pred nekaj leti so dekleta že sodelovala v projektu iz programa Mladi v akciji - Jablaniška pripoved v okviru katerega so popisovala kulturno dediščino Jablaniške doline, ki je zbrana v knjižici. Pod okriljem društva LAZ smo vstopili v več partnerstev za izvedbo izmenjav in bili uspešni pri pridobitvi sredstev za udeležbo 6-ih mladih od 18 do 26 let na devetdnevno izmenjavo v Palermu na Siciliji. Dekleta se že pripravljajo na izmenjavo, da pa bo vse teklo kot je treba, se je v začetku oktobra koordinatorka projekta udeležila pripravljalnega sestanka v Palermu in bo tudi spremljala dekleta na poti.

Druženje z vrstniki iz drugih evropskih držav je koristna in zanimiva izkušnja, zato se bomo v Društvu LAZ še trudili pridobiti sredstva za izmenjave na bodočih razpisih.  Mlade od 13 do 30 let, ki jih zanima mladinska izmenjava v tujini,  pa vabimo, da nam pišejo na drustvo.laz@gmail.com.