Domov | Aktualno | 9. Pohod po obronkih ...

9. Pohod po obronkih Jablaniške doline - sobota 31.3.2012

Društvo za razvoj podeželja LAZ v sodelovanju z domačini pripravlja že deveti pohod. Letos bo teden prej, kot po navadi, ker je prva aprilska sobota velikonočna in se na ta dan domačini posvetijo prazniku in družini. Pohod po obronkih Jablaniške doline je zanimiv predvsem zaradi prijetne hoje po gozdnih poteh, lepih razgledov in številne domače ponudbe ob 15 km dolgi poti – kar 12 točk se pripravlja na obisk, od treh cerkva, ki so ta dan odprte za ogled, tradicionalne sušilnice sadja, številnih domačij z domačimi dobrotami do obiska Hiše spominov v Gradišču z novo temo razstave. 

Start bo pri gasilskem domu v Zg. Jablanici od 7.00 do 10.30 ure, kjer boste lahko potrdili kontrolni kartonček.

Na cilju v Gradišču pri Litiji bo na domačiji Pr'Kokol zaključek ob 13.30 s kulturnim programom in ponudbo hrane in pijače. Ob povratku v dolino se pohodniki radi ustavijo še na Skebetovi domačiji, ki letos praznuje častitljivo obletnico ter v Zgornji Jablanici, kjer več kmetij pripravi stojnice s ponudbo domačih dobrot. Tudi butarice za cvetno nedeljo bodo na voljo na stojnicah ob poti in na domačiji Pr'Vovk v Gradišču.
 
 

 

Do Zg. Jablanice lahko pridete iz različnih smeri: LJUBLJANA – LITIJA ali CELJE – HRASTNIK – LITIJA ter IVANČA GORICA - Bogenšperk – LITIJA, nato zavijete za vas Breg pri Litiji, nadaljujete v smeri Gabrovke in po treh kilometrih pridete do izhodišča pohoda v Zg. Jablanici.

 
Za več informacij pokličite 070/303-321.