Domov | Aktualno | Voda mene briga

Voda mene briga

Društvo za razvoj podeželja Laz je bilo uspešno na razpisu ameriške ambasade z projektom Voda mene briga. Namen projekta je ozaveščanje ljudi o pomembnosti ohranjanja vodnih virov.
V vaseh Breg in Tenetiše je preko sto vodnjakov, ki niso več v uporabi, in bi lahko imeli veliko vlogo pri spreminjanju navad prebivalcev pri uporabi pitne vode. V prihodnjih dneh bodo mladi pričeli s popisovanjem in zbiranjem podatkov o vaških vodnjakih na območju Jablaniške doline.

Po popisu vodnjakov bodo odvzeti vzorci vode za brezplačno analizo. Izvedle se bodo raziskave na področju Jablaniškega potoka in Save (odsek pri Bregu), na temo onesnaženosti vode in živalskih vrst, ki prebivajo v tem okolju. Pripravljena bo sprehajalna pot, ki bo služila tudi kot šolska učna pot v povezavi z stalno razstavo prodnikov v gasilskem domu Breg.

Na dan Save bo organizirana prireditev, kjer bodo predstavljeni rezultati raziskav. Več o projektu bo na voljo na spletni stran(www.jablaniskadolina/vodamenebriga), ki bo kmalu zaživela. Vljudno vabljeni, vsi ki bi radi prostovoljno sodelovali pri projektu da se nam oglasite preko e-maila info@jablaniskadolina.si ali telefona 070 303 321 .