Domov | Aktualno | Uspela prireditev Dan ...

Uspela prireditev Dan jagod in špargljev

 Da se s skupnimi močmi lahko naredijo velike stvari je dokazala nova zanimiva prireditev na Bregu pri Litiji. Več tisoč ljudi je minulo nedeljo obiskalo Dan jagod in špargljev, ki so jo skupaj organizirala vsa društva, ki delujejo na Bregu in krajevna skupnost Breg Tenetiše, strokovno pomoč pa so v okviru evropskih projektov nudili Center za razvoj in Regionalno stičišče NVO, ki sicer izvaja podporo vsem društvom v regiji.

Prireditev je povezala društva, kmetije s ponudbo in vaščane. Jagode in šparglji na Bregu dobro uspevajo, zato so se domislili, da lahko obisk Jablaniške doline in Brega povečajo tudi s kulinarično prireditvijo, namenjeno celi družini .

Na več kot dvajsetih stojnicah so domačinke pripravile domače dobrote, sprehod med stojnicami pa so obogatili tudi rokodelci od drugod. Organizatorji – Prostovoljno gasilsko društvo Breg, Društvo za razvoj podeželja LAZ, Športno društvo Breg Tenetiše in krajevni odbor Rdečega križa, so prepričani, da dobremu obisku ,poleg lepega vremena, botruje zlasti bogat program in dobro obveščanje na celotnem območju Srca Slovenije. Jagode so kmalu pošle, so pa prišli na svoj račun sladokusci, ki so poskušali špargljeve jedi, sladice in napitke iz jagod. Prijetno družinsko popoldne so popestrile športne družabne igre in ustvarjalne delavnice za otroke, obiskovalci  so obisk izkoristili tudi za ogled stalne zbirke savskih prodnikov, ki je na ogled v gasilskem domu na Bregu.

Izkupiček od prireditve so društva iz Brega in Tenetiš  namenila za obnovo gasilskega doma na Bregu. Organizatorji se zahvaljuje kmetom, ki so dovolili parkiranje na njihovih travnikih, donatorjem za dobitke za srečelov, in vsem društvom, lokalnim podjetjem in vaščanom, ki so pomagali pri izvedbi prireditve.

 Dan jagod in špargljev na tretjo nedeljo v maju bo postala tradicionalna prireditev na Bregu, kar bo še dodatno popestrilo turistično ponudbo litijske občine.