Domov | Aktualno | 20. OBLETNICA DRUŠTVA LAZ

20. OBLETNICA DRUŠTVA LAZ

Društvo za razvoj podeželja LAZ letos praznuje 20. obletnico svojega delovanja.

Okroglo obletnico bomo s pestrim kulturnim programom in podelitvijo priznanj praznovali v soboto, 17. februarja 2024 ob 19.00 uri v Kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji

Prebivalci slikovitih vasi od desnega brega reke Save, ob Jablaniške potoku in potoku Reka smo leta 2004 prvič združili svoje moči in ustanovili Društvo LAZ, od takrat naprej izboljšujemo kakovosti bivanja v Jablaniški dolini.

Skozi vsa leta aktivnega delovanja društva, smo organizirali številne dogodke, druženja in srečanja, ki so postala tradicionalna. Prav tako pa še vedno velik poudarek dajemo na sodelovanje z lokalnimi kmeti, turistično ponudbo in združujemo prebivalce Jablaniške doline.

Ob 20. obletnici delovanja Društva LAZ želimo na slavnostnem dogodku ob našem prazniku pokazati kaj vse smo v teh letih dosegli in doživeli, prav tako pa se z veseljem oziramo v prihodnost in gradimo nove načrte.

Podelitev priznanj bodo s kulturnim programom obogatili: vokalna skupina Triad, KUD Folklorna skupina Javorje in Ženski pevski zbor LAZ. Slavnostni govorec bo podpredsednik Turistične zveze Slovenije, g. Jože Prah.

Vse obiskovalce vljudno vabimo, da se nam pridružijo ob našem jubileju.

 

Vabljeni.