Domov | Aktualno | Natečaj za okusne sladke ...

Natečaj za okusne sladke "štrukeljce"

Vabimo vas k sodelovanju v natečaju za okusne sladke "štrukeljce" na dogodku "Dobrote Jablaniške doline 2023", ki ga prireja Občina Šmartno pri Litiji v sodelovanju z Društvom za razvoj podeželja Laz.

Ohranjanje dediščine je ena izmed naših glavnih prednostnih nalog, zato smo se odločili, da bomo v sodelovanju z Občino Šmartno pri Litiji občinski praznik popestrili z ocenjevanjem sladkih "štrukeljcev" pod priznano blagovno znamko "Dobrote Jablaniške doline". Ocenjevanje "štrukeljcev" bo potekalo v petek, 10. novembra v Kulturnem domu v Šmartnem pri Litiji. Pred podelitvijo priznanj bo tudi predavanje z naslovom "Vrednotenje jedilne kakovosti izdelkov".
Vabimo vse, ki uživate v peki štrukeljcev, da se pridružite temu dogodku. Ocenjevanje bo informativne narave, zato vabljeni tudi tisti, ki šele pridobivate izkušnje in želite svoje znanje nadgraditi. Vsak vzorec je dobrodošel. Ob podelitvi priznanj pripravljamo zanimiv in prijeten večer, ki bo del praznovanja Martinovega in občinskega praznika v Šmartnem pri Litiji.
Vsak vzorec, ki ga prinesete na ocenjevanje, bo strokovno ocenila tričlanska komisija.
Tu so navodila:
- Prinesete lahko orehove štrukeljce ali tiste, polnjene z inovativnimi sestavinami, kot so pehtran, suho sadje, meta, mak itd.
- Količina za ocenjevanje naj bo približno 0,5 kg štrukeljcev (približno 20 kosov).
- Vrečko označite s svojimi podatki, vključno z imenom, priimkom, naslovom, telefonsko številko, elektronskim naslovom, imenom izdelka, količino vzorca, seznamom sestavin, seznamom dodatkov, rokom uporabe izdelka in datumom izdelave.
- Vzorce prinesite v prostore Kulturnega doma v Šmartnem pri Litiji v petek, 10. novembra 2023, med 9:00 in 10:00.
Za dodatne informacije smo vam na voljo na telefonski številki 051 312 739 (Mojca).
Vabljeni, da se nam pridružite na tem dogodku!