Domov | Zgodilo se je | Občni zbor 2017

Občni zbor 2017

Letos čebelarsko društvo praznuje jubilejno 70. obletnico delovanja društva. Čebelarji in čebelarke iz tržiške občine se družimo in ohranjamo tradicijo že sedemdeset let in z medsebojnim sodelovanje pripomoremo k ohranjanju naše kranjske sivke. Na jubilejnem 70. občnem zboru smo se zbrali 21.01.2017 v restavraciji Raj v Tržiču. 

Na občnem zboru je upravni odbor podal poročilo o delu v preteklem letu in predstavil program dela za leto 2017. Predsednik čebelarskega društva (ČD) Vinko Perne je v svojem poročilu dejal, da smo bili tržiški čebelarji v preteklem letu zelo aktivni. Konec januarja smo v atriju Občine Tržič imeli prvo promocijo za svetovni dan čebel, ki ga promovira Čebelarska zveza Slovenije. Gostili smo predsednika ČZS Boštjana Noča in njegove sodelavce ter župana mag. Boruta Sajovica. Februarja se je pet delegatov udeležilo rednega občnega zbora Čebelarske zveze gorenjske (ČZG), redno smo se udeleževali izobraževanj za čebelarje, ki sta jih organizirala ČZS in ČZG, udeleževali pa smo se tudi drugih čebelarskih prireditev. Zelo aktivni so bili tržiški krožkarji, na državnem čebelarskem tekmovanju 7. maja v Markovcih so dosegli zlato in srebrno priznanje. Dotaknil se je tudi pretekle čebelarske sezone. Čebelje družine so se skozi leto povprečno razvijale, paša je bila dobra in tudi pridelek je bil dober, vendar se je na jesen stanje zaradi različnih bolezni zelo poslabšalo, nekateri čebelarji so v celoti ostali brez družin.

Na občnem zboru sta Predsednik ČD Tržič Vinko Perne in predsednik ČZG Janko Sebastjan Stušek članu Anžetu Perčiču za aktivno delo v ČD podelila odlikovanje Antona Janše III. stopnje. Članom Cvetu Frelihu, Vladu Goltezu in Maksu Praprotniku sta podelila značko zvestobe ČZS za 20 let čebelarjenja.

Zapisal: Anže Perčič