Poziv k zbiranju starega papirja:Mi zbiramo, zbiraj tudi ti!

 Letošnja spomladanska vseslovenska akcije Star papir za novo upanje 2014, ki nima le okoljevarstvenega namena, temveč tudi dobrodelnega, se počasi bliža koncu. V akciji, ki poteka pod geslom Mi zbiramo!, pa lahko vsi še do konca aprila dodate svoj list k boljšemu svetu in pomagate pri sanaciji planinskih poti po februarskem žledolomu. S projektom Star papir za novo upanje, ki bi ga šaljivo lahko poimenovali tudi Novo upanje za star papir, organizatorji sporočajo, da tudi za star papir obstaja neko novo upanje, saj ima papir svojo vrednost.

Okvirna tema letošnjega dobrodelnega natečaja je bila pomoč Sloveniji po veliki naravni nesreči, ki je februarja letos z žledolom in kasneje še s poplavami opustošila Slovenijo. Največ glasov je na javnem glasovanju prejel predlog Planinske zveze Slovenije, ki bo za odstranjevanje škode in nevarnosti na planinskih poteh prejela del sredstev od zbranega papirja. Da bi lahko obnovili čim več planinskih poti, vas vabimo, da do konca aprila sodelujete v čim večjem številu, da zberemo čim več starega papirja.


NAVODILA za zbiranje starega papirja:

- Čas za oddajo: do 30. aprila 2014.

- Zbran star papir prinesite na zbirne točke in enote podjetja Dinos.

- Ob oddaji pa obvezno poudarite, da gre prinesen papir za Društvo Ekologi brez meja.

- Kaj zbiramo: časopise, revije, knjige, prospekte, kataloge, zvezke, pisma, pisemski in ovojni papir, arhivski papir, razrezani papir.

- Prav tako lahko papir oddate v zabojnik Star papir za novo upanje 2014, ki stoji v BTC City v Ljubljani zraven Dvorane A.

Vse dodatne informacije so na voljo na spletni strani projekta www.ebm.si/papir.


Hvala že vnaprej za vaš prispevek v starem papirju - za novo upanje: za obnovo planinskih poti po žledolomu!

Vir: Društvo ekologi brez meja

Copyright © 2009 - 2020, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.