Ponovno je začel aktivno delovati MSOLi - Mladinski Svet Občine Litija

Mladinske organizacije, že vključene v mladinski svet, namreč ugotavljajo, da potrebujejo svet, ki bo deloval kot povezovalni člen med njimi in hkrati tudi kot zagovornik mladih na lokalni ravni. Zato v svoje vrste vabijo predstavnike vseh društev in organizacij iz občine Litija, ki imajo pretežno članstvo mladih. Vabijo pa tudi tiste, ki imate znotraj društva ali organizacije mladinski odsek oz. sekcijo, ki deluje popolnoma avtonomno znotraj društva.

MSOLi se lahko pridružijo organizacije, društva, ki imajo 90% delež mladih v vodstvu društva - t.j. članstva med 15. in 29. letom, in tiste, ki imajo tudi 70% delež mlajših od 29 let. V kolikor deleža mladih v statutih nimate opredeljenega, jih lahko kontaktirate in vam bomo pomagali. Če pa že veste, da ne ustrezate merilom, a bi vseeno radi sodelovali oz. bili del njihove organizacije, lahko postanete pridruženi člani.

MSOLi odpira vrata vsem mladim s pobudami za spremembo situacije mladih v Litiji - pišete lahko na mladinski.svet.litija@gmail.com ali pa direktno kontaktirajte predsednico Mojco Mikac na telefonsko številko 041 427 271.

Do celotnega prispevka, ki ga je za MSOLi pripravil Ernest Mrzel lahko dostopate na tej povezavi.

VIR: MSOLi
 

Copyright © 2009 - 2020, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.