Javne razprave o predlogu Zakona o prostovoljstvu

Prostovoljske organizacije si že vrsto let prizadevajo za sprejem Zakona o prostovoljstvu, ki naj bi vnesel prostovoljstvo v slovenski pravni prostor in s tem odprl pot za sistemsko ureditev prostovoljstva in za razmah organiziranega prostovoljstva v Sloveniji.

Interese prostovoljskih organizacij sta pri pripravi zakona zastopali  dve izvoljeni  predstavnici nevladnih prostovoljskih organizacij,  ki sta vseskozi sodelovali v medresorski skupini in zastopali  interese prostovoljskih organizacij.  Zakon je v precejšnji meri upošteval zahteve prostovoljskih organizacij, seveda pa je potrebno pregledati zakon  z vseh vidikov, predvsem s strani raznolikih prostovoljskih organizacij.  Zdaj je potrebna še širša razprava,  prevetritev določb zakona in njegovega vpliva na prostovoljstvo, na katero vabimo vse predstavnike prostovoljskih organizacij. 

V začetku julija je Ministrstvo za javno upravo podalo Zakon o prostovoljstvu v javno razpravo, ki bo potekala 60 dni, in sicer do 6. septembra 2010. Zakon bo pomembno vplival  na delovanje prostovoljskih in drugih organizacij, ki vključujejo prostovoljce.

Slovenska filantropija in nevladna delovna skupina za prostovoljstvo vas skupaj z lokalnimi soorganizatorji vabimo na javne razprave o  predlogu  Zakona o prostovoljstvu, ki bodo potekale predvidoma tri ure. Razprave bomo organizirali v več krajih po Sloveniji in vabimo vas, da se jih udeležite.

Predlog Zakona o prostovoljstvu si lahko ogledate na tej POVEZAVI.  
 

 

Javne razprave bodo potekale v naslednjih krajih:

 

Litija

24.8.2010 ob 18:00 uri, Muzej premoderne umetnosti, Hotič 19, 1270 Litija

Organizatorji: Stičišče NVO Srca Slovenije, Slovenska filantropija

Prijave na: info@srce-me-povezuje.si, slovenska@filantropija.org

PRIJAVNICA

Kranj

24.08.2010 ob 15:00 uri, Mestna občina Kranj, Slovenski trg 1, Kranj

Organizatorja: Slovenska filantropija in Fundacija Vincenca Drakslerja za odvisnike, GROZD - Gorenjska regionalna organizacija zavodov, društev in ustanov

Slovenj Gradec

26.08.2010 ob 17:00 uri, MKC Slovenj Gradec, Celjska cesta 22, Slovenj Gradec

Organizatorja: Slovenska filantropija in Mladinski kulturni center Slovenj Gradec

Murska Sobota

27.08.2010 ob 10:00 uri, Slovenska filantropija – Hiša Sadeži družbe, Ulica Štefana Kovača 20, Murska Sobota

Organizator: Slovenska filantropija

Krško

30.08.2010 ob 17:00,  Kulturni dom Krško, Trg Matije Gubca 2, Krško

Organizatorja: Slovenska filantropija in Posavska Regionalna Stična Točka za Nevladne organizacije (PRSTaN), Lokalna razvojna fundacija Posavja

Koper

31.8.2010, ob 17:00 uri, Središče ROTUNDA , Vojkovo nabrežje 23, Koper

Organizatorja: Slovenska filantropija in Središče ROTUNDA Koper, Regionalno stičišče NVO Obalno-kraške regije

Maribor

01.09.2010 ob 18:00 uri, Dvorana Gustaf, Ob železnici 16, Maribor,

Organizatorji: Slovenska filantropija, Zavod PIP – Regionalno stičišče organizacij Podravja in MISC INFOPEKA za mrežo "Prostovoljstvo v Mariboru«

Novo mesto

2.9.2010 ob 17:00 uri, Hiša kulinarike, Glavni trg 30, Novo mesto

Organizatorja: Slovenska filantropija in Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, Regijski NVO center JV Slovenije

Ljubljana – zaključna javna razprava

3.9.2010 ob 10:00 uri, Cankarjev dom, Štihova dvorana, Prešernova cesta 10, Ljubljana

Organizator: Slovenska filantropija


Na javnih razpravah bodo sodelovali predstavniki nevladne delovne skupine za prostovoljstvo, ki so vseskozi sodelovali pri pripravi zakona, predstavniki Slovenske filantropije in predstavniki Ministrstva za javno upravo (pristojno ministrstvo za Zakon o prostovoljstvu).

Mnenja, pridobljena na javnih razpravah, bo nevladna delovna skupina za prostovoljstvo  oblikovala v stališča in se nadalje trudila za vključitev v predlog zakona.

Prosimo vas, da potrdite svojo udeležbo na priloženi prijavnici. Predloge in komentarje lahko pošiljate po elektronski pošti  na slovenska@filantropija.org, jih sami objavljate na forumski razpravi na http://www.sodeluj.net/pic-ceetrust/ ali pa jih pošiljate po navadni pošti na naslov: Slovenska  filantropija, Poljanska cesta 12, 1000 Ljubljana.

Prijave na: slovenska@filantropija.org

PRIJAVNICA

Copyright © 2009 - 2020, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.