Domov | Aktualno | Regijsko srečanje skupin ...

Regijsko srečanje skupin Šole zdravja Dolenjske in Bele krajine v Mirni, 4.06.2016

V soboto 4. junija 2016 vabljeni v Mirno na regijsko srečanje skupin ŠZ Dolenjske in Bele krajine z začetkom ob 8.30 uri. Srečanje bo izvedeno v smislu medgeneracijskega sodelovanja, saj bodo dogodek popestrili učenci OŠ Mirna, naši vnuki, dedki, babice in drugi dragi gosti. Jutranjo telovadbo na Dolenjskem in v Beli krajini izvaja že 17 skupin. Telovadbo "1000 gibov" bo vodila Dunja Gartner, vodja Šmarjeških Toplic.
Vabljeni!

ČAS IN KRAJ SREČANJA:
Sobota, 4. junij 2016
pod mirnskim gradom na Mirni (čudovita lokacija).

OKVIRNI PROGRAM:
od 8.30 – 09.00
prihod

od 9.00 – 9.30
telovadba pod vodstvom ge. Dunje Gartner

od 09:30 - 10:30
pozdravni govori in kulturni program

Po končanem kulturnem programu se bomo odpravili na ogled mirnskega gradu,
ki ga bo vodil župan občine Mirna, g. Dušan Skerbiš.

Sledila bosta daljši in krajši pohod in sicer:
1. Daljši pohod
po Speči lepotici, ki ga bo vodila naša članica prostovoljka.
Trajal bo cca 1.30 ure

2. Krajši pohod
po trim stezi do groba Alojzija Grozdeta blaženega, ogled Mirne in Župnijske cerkve Sv. Janeza Krstnika,
voden z našo članico
Trajal bo cca 1.30 ure.

Za prehrano smo si zamislili tri gostinske lokale in sicer:Picerija Carmen, Gostilna pri Francki in Gostilna Bukovec. Ponudbo si lahko ogledate tukaj.

EVIDENTIRANJE PRIJAV:
Zaradi rezervacij in ostalih organizacijskih zadev vas prosimo, da nam
do 19. maja 2016 sporočite okvirno število udeležencev vaše skupine
na e-naslov: ana.popit@t-2.net.


To srečanje bo tudi lepa priložnost, da se vodje skupin Dolenjske in Bele krajine usedemo na prijeten in koristen klepet in se pogovorimo o nadaljnjem sodelovanju skupin in o naših pričakovanjih za naprej.

Toliko zaenkrat, vabila pričakujte v 10-ih dneh.


Lepo pozdravljeni in nasvidenje 4. junija na MIRNI.

Vodja skupine Mirna: Ana Popit

 


04. junij 2016 - vabilo na MIrno - srečanje skupin ŠZ Dolenjske in Bele krajine

Začetek naše jutranje telovadbe »1000 gibov« , katere idejni vodja je g. Nikolaj Gryshin dr. medicine, manualni terapevt sega v 4. november 2013, ko smo pod vodstvom ge. Dunje Gartner prvič telovadili na Mirni.

Na začetku nas je bilo 13, danes - po dveh letih in pol, naša skupina šteje 40 članov, na kar smo zelo ponosni. Vsako jutro ob pol osmih od ponedeljka do petka, včasih tudi na praznik telovadimo na prostem, ne glede na letni čas in vreme.

Telovadba nam je zares zlezla pod kožo. Zjutraj z lahkoto vstajamo, če kakšen dan ostanemo doma, nam telovadba manjka in zdi se, da dan ni tak , kot bi moral biti. S polurno vadbo na svežem zraku dobro razgibamo vse sklepe – od prstov rok do prstov nog, pospešimo pretok kisika v telesu in se napolnimo z energijo, ki jo potrebujemo za dan pred seboj. Ob in po vadbi nam veliko pomeni tudi druženje. Prej smo se slabo poznali, s Šolo zdravja smo postali ena velika družina. Druženje večkrat podaljšamo ob jutranji kavici, praznujemo rojstne dneve in vsak zadnji petek v mesecu gremo na pohod pod vodstvom naše prostovoljke ga.Olge, ki ga pogosto zaključimo s piknikom.

Za okolico smo hitro opaženi, saj se naša razpoznavna oranžna barva vidi že od daleč. Našo jutranjo telovadbo podpira tudi Ministrstvo za zdravje in se hkrati pojavlja kot oblika množične rekreacije, saj v Sloveniji telovadi preko 2000 članov ŠZ pod vodstvom vaditeljev – prostovoljcev. Dobro sodelujemo z lokalno skupnostjo, z DU upokojencev, ki so nas vzeli za svojo rekreacijo, z Občino Mirna, Zdravstvenim domom Mirna, OŠ Mirna, OŠ Mirna s prilagojenim programom, načrtujemo pa tudi sodelovanje z vrtcem. Velik poudarek dajemo medgeneracijskemu sodelovanju. V letošnjem šolskem letu sta se trikrat srečali dve generaciji v okviru Zdrave šole OŠ Mirna. Telovadili smo skupaj z učenci OŠ Mirna in pa z učenci OŠ s prilagojenim programom, z nami pa so telovadile tudi njihove mentorice. Vzdušje je bilo enkratno. Otroci so povedali, da jim je naša telovadba zelo všeč in da bodo svoje babice in dedke nagovorili, naj se nam priključijo in da bodo tudi oni še prišli. V bodoče nameravamo s tem sodelovanjem nadaljevati. Še posebno pa smo ponosni in počaščeni, ker si je študentka specialne pedagogike iz našega kraja za temo seminarske naloge izbrala Šolo zdravja in izvajanje telovadbe »1000 gibov«. Ves teden je z nami pridno telovadila. Po zagovoru pa nam je prišla povedat, da je bila mentorica, pri kateri je opravila seminarsko nalogo zelo navdušena. Mlada generacija je polna življenja, pred seboj ima še marsikaj, mi starejši – modrejši pa imamo z leti vse bolj omejene možnosti. Drug z drugim lahko živimo bolj polno in aktivnejše življenje.

V soboto, 4.junija 2016 naša skupina organizira srečanje skupin ŠZ Dolenjske in Bele krajine na Mirni, pod mirnskim gradom. Srečanje smo si zamislili kot medgeneracijsko sodelovanje, saj bodo dogodek skupaj z nami oblikovali učenci OŠ Mirna, naši vnuki, dedki in babice in seveda naši gosti. Na Dolenjskem in v Beli krajini jutranjo telovadbo izvaja 17 skupin. Želimo in upamo, da se našega srečanja udeležijo v čim večjem številu.

Idejni vodja, g. Nikolaj Gryshin, se žal našega srečanja ne bo mogel udeležiti. Telovadbo bo vodila ga. Dunja Gartner, ki strokovno sodeluje z g. Grishinom, dosedanja predstavnica dolenjskih in belokranjskih skupin v upravnem odboru DŠZ in je vodja skupine ŠZ iz Šmarjeških Toplic.

Na ta dogodek se z veseljem in odgovorno pripravljamo in verjamemo, da se bomo imeli lepo!

Vabimo vse, ki želijo storiti nekaj dobrega zase!

Ana Popit