Kontakt
Tamburaški orkester Šmartno
Facebook
YouTube
tamburasi.smartno@gmail.com

Manca Murn (predsednica društva)
M: 068 621 589
E: manci.murn10@gmail.com

Štefan Vidic (umetniški vodja)
M: 040 219 788
E: esancar3@gmail.com
Koledar dogodkov
12. november 2022

Latino Martini 13(0)

Športna dvorana Pungrt

Več >>

Promenadni koncert

V nedeljo dopoldan, 5. junija, smo se člani tamburaškega orkestra Šmartno zbrali na šmarskem trgu pred cerkvijo in pričakali zbrane. Postregli smo s pestrim glasbenim programom, ki ga je vokalno obogatil pevec Darko Vidic.
V okviru tedna ljubiteljske kulture v organizaciji JSKD RS smo tamburaši pripravili Promenadni koncert, zadnji pred poletnim predahom. Zaigrali smo nekaj skladb za vsa useša (Ko so lipe cvetele, Kam le čas beži, Kneginja čardaša, Tempa, Venček koroških ljudskih, Slovenija od kod lepote tvoje...).
Hvaležni smo vsem, ki so se ustavili in nam prisluhnili. Veselimo se nove sezone in pestrega glasbenega dogajanja, ki je letos še pred nami. Nadobudne tamburaše in ljubitelje glasbe vabimo, da se nam pridružijo v tamburaških vrstah!
SLIKE

Gostovanje z orkestrom Akord v Slavonskem Brodu

V soboto, 21. maja 2022 so se člani tamburaškega orkestra Šmartno odpravili na gostovanje v Slavonski Brod z orkestrom Akord.
Poleg rednega medsebojnega sodelovanja članov obeh orkestrov na tamburaških seminarjih, srečanjih in koncertih, so gostovali v Slavonskem Brodu, ki je pobrateno mesto z mestom Celje v katerem deluje orkester Akord. Njihova posebnost so inštrumenti kot del orkestra, ki ne sodijo v tamburaško zasedbo; flavta, violina, trobenta, klarinet, timpani, bobni... Ker je jedro orkestra tamburica, so za letošnje gostovanje okrepili tamburaški del in povabili Tamburaški orkester Šmartno.
Na odru Glasbene šole Slavonski Brod se je ob 19:30 pričel koncert na katerem je zazvenel program klasičnih in tamburaških skladb avtorjev: L. Anderson, J. Njikoš, J. Gregorc, A. Ketelbey, A. Piazzolla, E. De Curtis, E. Kalman, G. Verdi. Program so popestrili pevska solista Nataša Zupan in Matic Zakonjšek, flavtistka Mirjana Brežnik in klarinetist Bernard Belina ter solist na bisernici Amadej Prepadnik. Orkestru je dirigiral Matjaž Brežnik.

Slike

Zaigraj, tamburica

soboto, 23. 4. 2022, smo se člani tamburaškega orkestra Šmartno odpravili v Majšperk, kjer je potekal regijski festival tamburašev in mandolinistov Slovenije z naslovom Zaigraj, tamburica.
Z avtobusnim prevozom Zaitex, ki nam ga je sofinanciral JSKD OI Litija, smo se pred tretjo uro popoldan odpravili na pot. Z opravljeno tonsko vajo smo se pripravljali na večerni nastop, na katerem smo predstavili tri skladbe:
-Julije Njikoš - Tempa
-ljudska, prir.: Helena Vidic Lesjak - Venček koroških ljudskih
-Emmerich Kalmann, arr.: Nataša Zavšek - Die Csardasfürstin
Nastope tamburaških skupin in orkestrov je strokovno spremljal Damir Zajec, ki je sodelujočim čestital za uspešen obstoj tekom zadnjih dveh let in ohranjanje visokega nivoja tamburaškega igranja.
Z uspešnim nastopom in prijetnimi vtisi tamburaških kolegov se veselimo jesenskega državnega festivala v Semiču.

Tamburaši na Prvem

Tamburaški orkester Šmartno se je v začetku leta 2022 pripravljal na pomemben projekt Radia Prvi RTV Slovenije, ki ga je bilo možno spremljati v živo v domačem kulturnem domu ali na radiu Prvi.
Namen projekta Pomladni obiski in koncerti iz naših krajev je poglobiti poznavanje lokalne dediščine in kulture, ki ima v Šmartnem pri Litiji dolgo in bogato zgodovino. Ob 16. uri se je začel neposredni prenos koncerta, na katerem so zazvenele raznovrstne skladbe od znanih popevk, priredb ljudskih in klasičnih, do originalnih tamburaških napevov, z orkestrom pa je nastopil tudi pevec Darko Vidic.

Slike

Vabilo na Prvi pomladni koncert iz naših krajev

V organizaciji radia Prvi in soorganizaciji Turizma Šmartno pri Litiji bo v nedeljo, 6. 3. 2022 ob 16:00 Prvi pomladni koncert iz naših krajev na katerem se bomo med drugim predstavili tudi Tamburaški orkester Šmartno s koncertom v Kulturnem domu Šmartno pri Litiji.
Vabljeni!