Domov | Dejavnosti | LUTKOVNE PREDSTAVE

LUTKOVNE PREDSTAVE

RIBIČ IN RIBICA


Lutkovna uprizoritev Ribič in ribica parafrazira znano Puškinovo pravljico o človeški lakomnosti, ki ne pozna meja, zato je kaznovana. Ustvarjalki sva dramatizirali Puškinovo pravljico in napisali besedilo za spremno pesem na ljudsko melodijo. V uprizoritvi sva uporabili tehniko namiznih lutk.

Mladi po letih in mladi po srcu uživajo v predstavi, ki je sicer bolj lirična, a vseeno dramatično napeta z minimalističnimi humornimi vložki in zvočnimi učinki.

 
foto: Janez Eržen 

REPA PA TAKA!


Repa pa taka! je lutkovna uprizoritev znane ruske pravljice o velikanski repi.. Primerna je za otroke od 2. leta dalje in traja cca 30 min.

Zgodba je zelo preprosta in njeno sporočilo jasno: v slogi je moč! Če vsak posameznik nekaj prispeva, lahko dosežemo marsikaj.

V uprizoritvi repe velikanke nastopajo stilizirane namizne lutke, ki prepričajo najmlajše. Dedku in babici pri puljenju repe pomagajo vse njune živali: krava rjavka, pujsek, pes čuvaj, črna muca in bela putka. Vendar niso uspešni, dokler ne pride na pomoč še drobna siva miška.
 

 

NIMAM ČASA


Ko se soočita otroška razigranost in »odraslo« dojemanje delovanja sveta, prihaja do mnogih napetosti. Razumnost velikega zajca in prisrčnost malega zajca jih ublaži, a ljubeč odnos med njima vzdrži samo zaradi medsebojne naklonjenosti in spoštovanja.