Posvet o Odloku o lokalnem turističnem vodenju na turističnem območju Srce Slovenije

Na območju sedmih občin: Dol pri Ljubljani, Domžale, Kamnik, Litija, Lukovica, Mengeš in Trzin se sprejema Odlok o lokalnem turističnem vodenju na turističnem območju Srce Slovenije, ki so ga pripravili na Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik.

V odlok, ki se sprejema želimo, da se primerno vključi in uredi tudi področje, kjer so aktivne nevladne organizacije (društva, zasebni zavodi in ustanove), ki delujejo na področju razvoja turizma, izvajanja turističnih programov, animacije in vodenja turistov.

Zato vabimo vse zainteresirane nevladne organizacije z območja občin Dol pri Ljubljani, Domžale, Kamnik, Litija, Lukovica, Mengeš in Trzin, da se udeležijo posveta, ki bo potekal v četrtek, 7. 6. 2012 ob 17. uri, v prostorih Turistično informacijskega centra Kamnik, Glavni trg 2, Kamnik. Odlok bo predstavila direktorica Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik, dr. Andreja Eržen. Udeleženci posveta bodo imeli možnost, da predstavijo svoje mnenje in na podlagi teh pripomb bomo na Stičišču NVO osrednje Slovenije pripravili dopolnitev odloka.

Nekatera društva imajo pomisleke glede opredelitve lokalnega turističnega vodenja, kamor se šteje tudi turistično vodenje, ki ga kot dopolnilno, nepridobitno dejavnost izvajajo registrirani strokovni delavci v športu (planinski vodnik, jamski vodnik, kolesarski vodnik, ...) in animacije, ki jo na terenu opravljajo člani turističnih in drugih sorodnih nevladnih organizacij, ki upravljajo določeno pot, zbirko, območje ipd. Predlagajo, da za te vodnike licenca za turistične vodnike ni potrebna.

Odlok o lokalnem turističnem vodenju na turističnem območju Srce Slovenije si lahko preberete tukaj.

Vašo udeležbo na posvetu nam sporočite do srede, 6. 6. 2012 na e-naslov: mreza@srce-me-povezuje.si. Za dodatne informacije smo dosegljivi na telefonski številki 040 365 850.

Copyright © 2009 - 2020, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.