Kontakt

Društvo za razvoj podeželja LAZ
Zgornja Jablanica 1
1275 Šmartno pri Litiji
Slovenija


M: + 386 (0)70 303 321
E: drustvo.laz@gmail.com
Rezultat iskanja slik za fb
About us - Association for rural development LAZ, Slovenia

Društvo LAZ je društvo, ki deluje v javnem interesu in sicer na področju razvoja podeželja in na področju spodbujanja razvoja turizma na območju občine Litija in občine Šmartno pri Litiji.

Društvo je povezovalec in promotor turistične ponudbe Jablaniške doline:

Jablaniška dolina

Društvo je član :Društvo je soustanovitelj: 


Društvo upravlja pisarno:
Naše programe sofinancirajo:


 


 
Koledar dogodkov
20. maj 2018, ob 10.00 uri

Dan jagod in špargljev na Bregu pri Litiji - 20. maj 2018

Breg pri Litiji
Breg pri Litiji postaja vse bolj prepoznaven, saj slovi kot vas, ki prIdeluje kakovostno hrano. Posebej se lahko pohvalijo s kakovostnimi jagodami in šparglji.
Ravno iz tega razloga v  društvu Laz letos že 10-ič organiziramo kulinarični dogodek. Dogodek je vsako leto bolj obiskan. 
Več >>

Vabilo na 15. pohod po Jablaniški poti

Društvo za razvoj podeželja LAZ vabi na 15. jubilejni pohod po Jablaniški poti, ki bo v soboto, 7. aprila 2018. Start pohodnikov je med 7:00 in 10:00 pri GD v Zgornji Jablanici.

Predavanje "Zdrava zelenjava je osnova za dober pridelek"

V četrtek, 1. marca ob 17.00 uri nas bo v prostorih gostišča Pustov mlin, Cerovica obiskala ga. Fanči Perdih, ustanoviteljica in lastnica blagovne znamke Amarant,  edine ekološke semenarske hiše, ki ekološko seme za prodajo prideluje v Sloveniji.

Delavnica - Izdelava domačih mazil in tekočih mil

V četrtek, 15. februar ob 17.00 uri nas bo v prostorih PGD Jablanica obiskala ga. Katarina Kovačič, dipl. biotehnologinja, ki izdeluje naravno kozmetiko brez konzervansov in kemičnih snovi.

Izšla brošura o delovanju ŽPZ LAZ v prvih petih letih

 Pet let delovanja morda še ni dovolj za veliko praznovanje. Je pa priložnost za pogled nazaj in načrte za naprej. Ženski pevski zbor, tako kot petletni otroci, zapušča glasbeni vrtec in se podaja v šolo. Pevke želijo soustvarjati zgodovino petja v Jablaniški dolini, kjer se od nekdaj rado poje. Pripravile so brošuro z naslovom "Naših prvih pet let", v kateri so zapisale začetke in življenje zbora od začetka leta 2012 do leta 2017, kot tudi svoje misli in občutke.Brošuro lahko prelistate tu, za tiskan izvod  pa nam pišete na info@laz.si in z veseljem vam jo bomo poslali.

ŽPZ LAZ bo upihnil pet svečk na jubilejnem koncertu v Zg. Jablanici

Kot bi bilo včeraj, se 16 pevk ŽPZ LAZ spominja prvih "garažnih" pevskih vaj. Začetki so bili težki, vendar so v petih letih, po 300 urah vaj, kaljenju na 38 nastopih in okrepitvi z 11 pevkami, že dosegle, da njihovo petje lepo zveni. Pripravljajo koncert "NAŠIH PET LET", ki bo 3. februarja ob 19-ih v dvorani gasilskega doma v Zgornji Jablanici.