Kontakt

Društvo za razvoj podeželja LAZ
Zgornja Jablanica 1
1275 Šmartno pri Litiji
Slovenija


M: + 386 (0)51/312 739
E: info@laz.si
Rezultat iskanja slik za fb
About us - Association for rural development LAZ, Slovenia

Društvo LAZ je nevladna organizacija, ki deluje v javnem interesu in sicer na področju razvoja podeželja in na področju spodbujanja razvoja turizma na območju občine Litija in občine Šmartno pri Litiji.

Društvo je povezovalec in promotor turistične ponudbe Jablaniške doline:

Jablaniška dolina

Društvo izvaja projekt:Društvo je član:


Društvo je soustanovitelj: 


Društvo upravlja pisarno:


Naše programe sofinancirajo:
 


 
Koledar dogodkov

Trenutno ni napovedanih dogodkov.

Pohod po Jablaniški poti - ODPOVEDAN

 

Bliža se prva sobota v aprilu, ko bi moral biti letošnji pohod po Jablaniški poti. Žal ga letos, zaradi epidemije koronavirusa, ne bo.
Ostanite zdravi, zato ostanite doma.

Poklon moškim - koncert ob dnevu mučenikov

 
 
Praznika dan žena in dan mučenikov sta nastala kot poklon spolu za dejanja, ki navdihujejo. In kot se spodobi za dan žena, so tudi moški na ta dan deležni majhne pozornosti nasprotnega spola. Po tradiciji so na dan mučenikov to suhe slive napičene na suhe veje s trnjem in klobasa, ki so simboličen opomnik na to, da mučeništvo še vedno traja.

Predavanje: "Pridelovanje zelenjave v spremenjenih klimatskih razmerah"


Bliža se pomlad in pravi čas je, da osvežimo in nadgradimo svoje zanje, ki nam bo prav prišlo celo leto pri delu na vrtovih in njivah. Zato smo medse povabili strokovnjakinjo ga. Mišo Pušenjak, specialistko za zelenjadarstvo in okrasne rastline na Kmetijsko gozdarskem zavodu Maribor. Izvedeli bomo veliko praktičnih nasvetov s področja pridelave zelenjave v spremenjenih klimatskih razmerah.

13.2.2020 ob 17.00 v Gasilskem domu Jablanica, Zg. Jablanica 1, Šmartno pri Litiji

Štefanovo srečanje v Jablanici


Že sedemnajsto leto zapored ob koncu leta lepo vabljeni na srečanje krajanov Jablaniške doline, ki bo v četrtek, 26. decembra, s pričetkom ob 15.00 v gasilskem domu v Zgornji Jablanici. Poskrbljeno bo za veselje ter dobro počutje vseh generacij.
Tako kot do sedaj bodo najmlajši in najizkušenejši obdarovani.

EUROSKEPTICIZEM ZA EVROPO - PROJEKT JE BIL FINANCIRAN OB PODPORI EVROPSKE UNIJE - PROGRAM EVROPA ZA DRŽAVLJANA

Castel San Giorgio (ITALIJA) je bil tri dni gostitelj petinšestdesetih državljanov iz Slovenije, Šmartno Pri Litji - Društvo za razvoj podeželja z namenom da bi razpravljali , o Evropski uniji in evroskepticizmu. Kraj srečanja je bilo v Italiji v Castel San Giorgio. Srečanje je potekalo od 1. do 3. junija 2019.