Kontakt

Društvo za razvoj podeželja LAZ
Zgornja Jablanica 1
1275 Šmartno pri Litiji
Slovenija


M: + 386 (0)70 303 321
E: drustvo.laz@gmail.com
Rezultat iskanja slik za fb
About us - Association for rural development LAZ, Slovenia

Društvo je povezovalec in promotor turistične ponudbe Jablaniške doline:

Jablaniška dolina

Društvo je član :Društvo je soustanovitelj: 


Društvo upravlja pisarno:
Naše programe sofinancirajo:


 


 
Koledar dogodkov
26. december 2016, ob 14.30 uri

Štefanovo srečanje

Zgornja Jablanica 1, dvorana gasilskega doma
Družabno srečanje za prebivalce Jablaniške doline, predstava za odrasle in otroke, otroški pokaži kaj znaš, prihod dedka Mraza in obdarovanje otrok.

Dobrote Jablaniške doline

 Ker je ohranjanje kulturne dediščine pomemben cilj Društva za razvoj podeželja LAZ, smo se ponovno odločili, da spodbudimo krajane in okoličane k napredku v izdelovanju in doseganju  boljše kakovosti živilskih proizvodov, ki so značilni za Jablaniško dolino, pa tudi bližnjo okolico.

V ta namen bomo v nedeljo, 27. novembra 2016 ob 17.00 organizirali dogodek »Dobrote Jablaniške doline«. Orehovi štrukeljci

Na osnovnih šolah v Litiji in Šmartnem pri Litiji predstavljamo naše učne programe - 6.oktober 2016

 Društvo Laz je eno od 85 nevladnih organizacij, ki so se vključila v akcijo NVO gre v šolo. Akcija je dobra priložnost, da predstavimo naše programe za učence osnovnih šol. Kar nekaj šol redno obiskuje našo stalno razstavo zbirke prodnikov na Bregu pri Litiji. Želimo pa si, da bi bilo obiska še več in da bi bile spoznavanja domačega okolja, reke Save, nastanka zemlje in zgodb, ki jih pripovedujejo savski prodniki deležne vse generacije učencev litijskih in šmarskih šol, kot tudi iz drugih slovenskih krajev. V  četrtek 6. oktobra  se bomo predstavljali na Osnovni šolo Litija od 8:30 do 12:30, popoldne od 16. do 19. ure pa na osnovni šoli v Šmartnem pri Litiji

Predavanje priprava sadja za sušenje in kisanje

 Društvo za razvoj podeželja  LAZ  vabi na zanimivo in poučno predavanje »Priprava sadja za sušenje in kisanje«, ki bo v četrtek, 29. 9. 2016 ob 18. uri v gasilskem domu v Zg. Jablanici 1, 1275 Šmartno pri Litiji.

Delavnica Izdelava ekološkega mila po hladnem postopku

 Društvo za razvoj podeželja  LAZ  vabi na zanimivo in poučno delavnico »Izdelava ekološkega mila po hladnem postopku«, ki bo v četrtek, 20.10.2016 ob 17. uri v gasilskem domu v Zg. Jablanici 1, 1275 Šmartno pri Litiji.

 

Mlade smo napotili na izmenjavo v Latvijo

Prijava projekta Handicrafts, v katerem je Društvo Laz partner,  na program Erazmus+ je bila uspešna, kar omogoča šestim mladim iz Jablaniške doline in od drugod nepozabno doživetje v družbi mladih iz še štirih držav. Od 24. do 30. septembra 2016 bodo bivali in ustvarjali  v pravljičnem dvorcu na obrobju Rige v Latviji.