Kontakt

Društvo za razvoj podeželja LAZ
Zgornja Jablanica 1
1275 Šmartno pri Litiji
Slovenija


M: + 386 (0)51/312 739
E: info@laz.si
Rezultat iskanja slik za fb
About us - Association for rural development LAZ, Slovenia

Društvo LAZ je nevladna organizacija, ki deluje v javnem interesu in sicer na področju razvoja podeželja in na področju spodbujanja razvoja turizma na območju občine Litija in občine Šmartno pri Litiji.

Društvo je povezovalec in promotor turistične ponudbe Jablaniške doline:

Jablaniška dolina

Društvo izvaja projekt:Društvo je član:


Društvo je soustanovitelj: 


Društvo upravlja pisarno:


Naše programe sofinancirajo:
 


 
Koledar dogodkov

Trenutno ni napovedanih dogodkov.

Srečni smo, da uživamo privilegij bivanja na podeželju


V Društvo za razvoj podeželja Laz smo vključeni posamezniki, ki nas zanima izboljšanje življenja na podeželju. Srečni smo, da uživamo privilegij bivanja na podeželju. Lepote naših krajev delimo z izletniki, pohodniki, turisti, počitnikarji, ki nam predstavljajo odjemalce za izdelke in storitve iz dopolnilnih dejavnosti domačij. Uživamo zdravo hrano, ki smo jo pridelali sami ali kupili pri sosedu. Imamo vse, »kar imajo veliki«. Imamo kvalitetno družbeno, socialno in bogato kulturno življenje. Naši otroci so umirjeni in zadovoljni, družijo se v skupnih prostorih krajanov, ki smo jih uredili v vaseh. Gojimo dobre sosedske odnose.

Ogled dobrih praks - od Grosupeljskega polja v Tuhinjsko dolinoLetošnji ogled dobrih praks je bil namenjen spoznavanju delovanja turističnih društev in turističnih točk v Grosuplju in Tuhinjski dolini, ki jih vodijo omenjena turistična društva, Turistično okoljsko društvo Županova jama, Turistično društvo Cer in Turistično društvo Tuhinjska dolina. Prav vsa ta društva smo skupaj z Društvom Laz partnerji v projektu Turizem na podeželju, ki ga financira Ministrstvo za javno upravo. Vsa društva skupaj in vsako posebej izkoriščamo priložnosti turističnega potenciala v obliki dodatne ponudbe, ki jo društva in območja, kjer delujemo, imamo

Pohod po Jablaniški poti - ODPOVEDAN

 

Bliža se prva sobota v aprilu, ko bi moral biti letošnji pohod po Jablaniški poti. Žal ga letos, zaradi epidemije koronavirusa, ne bo.
Ostanite zdravi, zato ostanite doma.

Poklon moškim - koncert ob dnevu mučenikov

 
 
Praznika dan žena in dan mučenikov sta nastala kot poklon spolu za dejanja, ki navdihujejo. In kot se spodobi za dan žena, so tudi moški na ta dan deležni majhne pozornosti nasprotnega spola. Po tradiciji so na dan mučenikov to suhe slive napičene na suhe veje s trnjem in klobasa, ki so simboličen opomnik na to, da mučeništvo še vedno traja.

Predavanje: "Pridelovanje zelenjave v spremenjenih klimatskih razmerah"


Bliža se pomlad in pravi čas je, da osvežimo in nadgradimo svoje zanje, ki nam bo prav prišlo celo leto pri delu na vrtovih in njivah. Zato smo medse povabili strokovnjakinjo ga. Mišo Pušenjak, specialistko za zelenjadarstvo in okrasne rastline na Kmetijsko gozdarskem zavodu Maribor. Izvedeli bomo veliko praktičnih nasvetov s področja pridelave zelenjave v spremenjenih klimatskih razmerah.

13.2.2020 ob 17.00 v Gasilskem domu Jablanica, Zg. Jablanica 1, Šmartno pri Litiji