Kontakt

Društvo za razvoj podeželja LAZ
Zgornja Jablanica 1
1275 Šmartno pri Litiji
Slovenija


M: + 386 (0)51/312 739
E: info@laz.si
Rezultat iskanja slik za fb
About us - Association for rural development LAZ, Slovenia

Društvo LAZ je nevladna organizacija, ki deluje v javnem interesu in sicer na področju razvoja podeželja in na področju spodbujanja razvoja turizma na območju občine Litija in občine Šmartno pri Litiji.

Društvo je povezovalec in promotor turistične ponudbe Jablaniške doline:

Jablaniška dolina

Društvo izvaja projekt:Društvo je član:


Društvo je soustanovitelj: 


Društvo upravlja pisarno:


Naše programe sofinancirajo:
 


 
Koledar dogodkov

Trenutno ni napovedanih dogodkov.

Dan jagod in špargljev - tokrat že 11- tič

Društva iz vasi ob Savi, nedaleč od Litije letos že enajstič pripravljajo prireditev, ki pritegne več tisoč obiskovalcev. Poudarek je na ponudbi jagod in špargljev, ter dobrot domačih gospodinj, ki jo dopolnjujeta zanimiva ponudba izdelkov domače in umetne obrti ter zabavni program. Prireditev se bo odvijala od 10. ure dalje pri gasilskem domu na Bregu pri Litij, ki letos praznuje že častitljivo 100 obletnico.

16. POHOD PO JABLANIŠKI POTI

Društvo za razvoj podeželja LAZ vabi na  tokrat že 16.  pohod po Jablaniški poti, ki bo v soboto, 6. aprila 2019. Start pohodnikov je med 7:00 in 10:00 pri GD v Zgornji Jablanici.

Brezplačno predavanje prof. dr. Boruta Štruklja: Imunski sistem in kako ga krepimo v četrtek 21.03. 2018

Društvo za razvoj podeželja LAZ vabi na brezplačno  predavanje prof. dr. Boruta Štruklja Imunski sistem in kako ga krepimo, ki bo v četrtek, 21. marca ob 18: uri v gasilskem domu na Bregu pri Litiji.
 

Popotovanje po J. Ameriki in povratek z jadrnico v Evropo

 Če vas zanima, kako se spontano in hkrati načrtno najde/«zaštopa« jadrnico za povratek v Evropo po potovanju preko Južne Amerike vas lepo vabimo na predavanje Primoža Kadunca, ki bo v nedeljo, 10. 2. 2019 ob 18. uri v dvorani GD Jablanica.

Odobren projekt Obišči Litijo, Visit Litija

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je 22.10.2018 z Odločbo št. 33152-296/2017/10 odobrilo projekt Obišči Litija, Visit Litija, ki smo ga Občina Litija in partnerji Zavod za kulturo, mladino in šport Litija, Društvo za razvoj podeželja LAZ in Društvo za razvoj in varovanje Geoss-a prijavili na  1. Javnega poziva LAS Srca Slovenije, objavljenega 4.9.2017. Več o projektu je na tej povezavi.

I
zvedba projekta bo temeljila na prostovoljnem delu, zato vabimo k sodelovanju. V vasi Breg pri Litiji in Tenetiše bomo zbirali zgodbe o življenju nekoč, o zanimivostih, ki bi ob primerni interpretaciji pomenila doživetje za obiskovalce.

Vabimo pa tudi tiste, ki bi se vključili v skupino lokalnih vodnikov in je zanje predvideno brezplačno usposabljanje.

Za več informacij pišite na info@laz.si.