Kontakt

Društvo za razvoj podeželja LAZ
Zgornja Jablanica 1
1275 Šmartno pri Litiji
Slovenija


M: + 386 (0)70 303 321
E: info@laz.si
Rezultat iskanja slik za fb
About us - Association for rural development LAZ, Slovenia

Društvo LAZ je nevladna organizacija, ki deluje v javnem interesu in sicer na področju razvoja podeželja in na področju spodbujanja razvoja turizma na območju občine Litija in občine Šmartno pri Litiji.

Društvo je povezovalec in promotor turistične ponudbe Jablaniške doline:

Jablaniška dolina

Društvo je član :
Društvo je soustanovitelj: 


Društvo upravlja pisarno:


Naše programe sofinancirajo:
 


 
Koledar dogodkov
10. marec 2019, ob 16.00 uri

Koncert ŽPZ LAZ, Poklon moškim

dvorana gasilskega doma v Zgornji Jablanici 1, 1275 Šmartno pri Litiji
Pevke ženskega pevskega zbora Laz iz Jablaniške doline vas vabijo, da na dan mučenikov, 10. marca 2019, ob 16. uri prisluhnete njihovem petju in kulturnemu programu njihovih gostov. Rdeča nit programa bo naravnana na praznik mučenikov.


Več >>

Popotovanje po J. Ameriki in povratek z jadrnico v Evropo

 Če vas zanima, kako se spontano in hkrati načrtno najde/«zaštopa« jadrnico za povratek v Evropo po potovanju preko Južne Amerike vas lepo vabimo na predavanje Primoža Kadunca, ki bo v nedeljo, 10. 2. 2019 ob 18. uri v dvorani GD Jablanica.

Odobren projekt Obišči Litijo, Visit Litija

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je 22.10.2018 z Odločbo št. 33152-296/2017/10 odobrilo projekt Obišči Litija, Visit Litija, ki smo ga Občina Litija in partnerji Zavod za kulturo, mladino in šport Litija, Društvo za razvoj podeželja LAZ in Društvo za razvoj in varovanje Geoss-a prijavili na  1. Javnega poziva LAS Srca Slovenije, objavljenega 4.9.2017. Več o projektu je na tej povezavi.

I
zvedba projekta bo temeljila na prostovoljnem delu, zato vabimo k sodelovanju. V vasi Breg pri Litiji in Tenetiše bomo zbirali zgodbe o življenju nekoč, o zanimivostih, ki bi ob primerni interpretaciji pomenila doživetje za obiskovalce.

Vabimo pa tudi tiste, ki bi se vključili v skupino lokalnih vodnikov in je zanje predvideno brezplačno usposabljanje.

Za več informacij pišite na info@laz.si.

Zaključni dogodek projekta "H20 WR" v Rumi; podpisan sporazum med partnerstvom

H20 WR „Town Networking and Engaging Citizens 
for the Protection of Water Resources in Europe”
582565-CITIZ-1-2016-2-RS-CITIZ-NT


Projekt "H20 WR - povezovanje mest in vključevanje državljanov za varstvo vodnih virov v Evropi" sofinancira program Evropa za državljane, ukrep 2.2. Mreže mest. Projekt je bil odobren za sofinanciranje v vrednosti 142.500,00 EUR.
Partnerstvo vključuje sledeča mesta/organizacije:
Občina Ruma, Srbija (vodilni partner in prijavitelj)
Turistična organizacija občine Ruma, Srbija
Mesto Našice, Hrvaška
Občina Prag 9, Češka republika
HICS - skupina za človekove inovacije na Madžarskem
Občina Razlog, Bolgarija 
Društvo LAZ, Slovenija

Odhajamo na srečanje v Brno v okviru projekta programa Evropa za državljane

Projekt »Kulturna dediščina EU nas združuje« bo v 3 dneh od 21. do 23. septembra 2018 združila udeležence iz dveh držav, iz Češke in Slovenije. V Brnu in Zastavki (CZ) bodo udeleženci iz Šmartnega pri Litiji oz. Jablaniške doline (SI) in Zastavke (CZ) sodelovali v različnih aktivnostih, ki krepijo aktivno evropsko državljanstvo in prispevajo k obeleževanju letošnjega evropskega leta kulturne dediščine. 
Cilji projekta je krepitev mednarodnih povezav in sodelovanja, izmenjava dobrih praks, medkulturnost, transnacionalnost, spodbujanje državljanstva EU, krepitev prostovoljstva, pozitiven odnos lokalne skupnosti in EU ter odkrivanje kulturne dediščine in zakaj je to pomembno za cilj - spodbujati več ljudi k odkrivanju in vključevanju v evropsko kulturno dediščino ter krepitvi občutka pripadnosti skupnemu evropskemu prostoru.

Prijavitelj projekta je Društvo Laz, partner je Mikroregija Kahan, Zastavka, Češka republika.

Ženski pevski zbor Laz se pripravlja na Babylonfest


Priprave na gostovanje v Brnu, ki bo od 21. do 23. septembra 2018 so se pričele že  pevskim vikendom konec avgusta in nadaljevale na rednih torkovih vajah.

Pevke pripravljajo program slovenskih narodnih in priredb narodnozabavnih pesmi za nastop na festivalu manjšin Babylonfest v Brnu.