Domov | Koledar dogodkov | S kombijem iz Slovenije do ...

S kombijem iz Slovenije do Dakarja in naprej do Burkine Faso

19. januar 2024, ob 17.00 uri
Kraj dogodka: Online

Na pot skozi Evropo se ustavimo in sprehodimo po kneževini Monako, v Provansi občudujem Pont du Gard, sloviti rimski akvadukt in Veliko mošejo, ki se lahko pohvali s katedralo v sredini (v mestu Cordoba).

Afriški del poti nas vodi skozi Maroko, kjer se ustavimo v Chefchaouen - mesto, ki je obarvano v modro barvo. Sledi Fes z svojimi tisočerimi ulicami, preden se popeljemo čez skrivnostni Atlas. Ravno Atlas me s svojo naravno lepoto povsem očara.

V Marakešu se sprehodimo med večernimi stojnicami na starodavnem trgu Djemaa el-Fna, preden nadaljujem pot čez Zahodno Saharo, do skrivnostne Mavretanije. Dežela slabih cest in največje ribje tržnice na svetu, ki stoji na obrobju glavnega mesta Nouakchott. Po prašnih in slabih cestah pot nadaljujemo proti Dakarju, glavnem mestu Senegala. Tu se poslovim od sopotnikov v kombiju, ki pot nadaljujeta na jug dežele. Jaz pa spoznavanje Afrike pričnem z javnimi prevozi. Dogodivščina, ki me je na eni strani zelo očarala zaradi stikov z domačini in njihovim načinom potovanja, hkrati pa precej utrudila. Javni prevozi potekajo zelo počasi in po načelu, da odrinejo, ko so polni. To pa lahko pomeni uro, dve ali pa tudi 6ur čakanja na odhod. Tako se v Maliju ustavim v glavnem mestu Bamaku, preden grem v Burkino Faso do mesta Bobo, kjer se moje potovanje konča.

Predava popotnik Zoran Furman.

Predavanje je brezplačno in bo potekalo preko Zoom aplikacije.

Prijava na https://forms.office.com/r/TjW34SteQz