Domov | Koledar dogodkov | Dobrodelni projekt Daj ...

Dobrodelni projekt Daj naprej in podari sonce

29. junij 2020
Kraj dogodka: Društvo AIA - Mladinski center Mengeš, Slovenska cesta 28Dobrodelni projekt Daj naprej in podari sonce je leta 2013 zasnovala Mateja Kržin, temelji pa na filmu Pay it Forward (Daj naprej) v katerem deček Trevor za šolski projekt opiše idejo lepšega sveta. Trevorjev načrt je dobrodelni program, ki temelji na povezovanju dobrih dejanj – vsak naredi za tri druge ljudi dobro delo in vsak prejemnik dobrega dela vrne dobro delo naprej trem drugim ljudem. Brez pričakovanj, samo iz srca.

Daj naprej in podari sonce je prva leta omogočal enake možnosti otrokom z motnjami v gibalnem razvoju. Sredstva smo zbirali za otroke, ki so za lepše življenje potrebovali dodatne fizioterapije. Vemo, da smo prispevali k marsikateremu dodatnemu nasmehu.

Projektu Daj naprej in podari sonce sta se pridružili Blanka Tomšič in Sara Petrovčič iz Društva AIA, ki bosta v Mengšu srce projekta.

Tokrat je naša želja prispevati denarna sredstva za enake možnosti tistih otrok, ki so zaradi ukrepov karantene v neenakopravnem socialnem položaju. Zbrana sredstva iz prodaje vrečk bodo v celoti namenjena Zvezi prijateljev Mladine Moste – Polje.

Pri projektu Daj naprej in podari sonce in povezovanju dobrih del lahko sodeluješ tako, da kupiš ekološko vrečko in prispevaš za enake možnosti vseh družin.

S tem podpreš tudi naravo, ker je vrečka biorazgradljiva!

Vrečko lahko kupiš osebno v Društvu AIA (Slovenska cesta 28, Mengeš) in v Studiu Matlux (Glavni trg 17, Mengeš) ali pa jo naročiš preko FB drustvo aia s sporočilom v ZS ali preko maila drustvo.aia@gmail.com. Naročilo preko FB strani pošljemo po pošti, prispevek za vrečko in poštnino pa nakažeš na TRR:SI56 0230 1025 7971 272 s pripisom Daj naprej in podari sonce.

Priporočen prispevek za vrečko je 5€, seveda pa lahko prispevaš tudi več, glede na svoje zmožnosti.

Sodelovanje z Zvezo prijateljev Mladine Moste -Polje traja do 30.9. 2020, takrat bomo objavili tudi višino zbranih sredstev in predstavili nakazilo.

In kot pravi Trevor v omenjenem filmu: »Biti mora nekaj, kar res pomaga ljudem. Nekaj, česar sami ne zmorejo. Kar jaz storim zanje, oni vrnejo trem naslednjim.«