Domov | Koledar dogodkov | Z gledališčem proti ...

Z gledališčem proti nasilju - delavnica za mlade

17. junij 2020, ob 14.00 uri
Kraj dogodka: Društvo AIA - Mladinski center Mengeš, Slovenska cesta 28


"Dobr je k smo slišal tut zgodbe od drugih ljudi! Vidš loh tut pogled drugih ljudi na različne situacije."
"Na delavnici sm se počutla fino, pršli so spomini, k sm jih že pozabla, ampak ni blo boleče."
"Ful je blo dobr, še posebi zdele na konc ker je blo smešn. Pa zlo je fajn, da mal razmišljamo o nasilju in teh zadevah tko da supr."
"Več bi se blo treba pogovarjat o teh temah, tudi random, med frendi"
"Lažji je če pogovor vodi nekdo, k je sproščen, k ni kot učiteljica, ampak bolj eden od ns"

Nasilje v vsakršni obliki je žal sestavni del vsakdana med mladimi. V Azumu zato izvajamo delavnico v okviru projekta, ki je namenjen ozaveščanju in izobraževanju na temo glede nasilja širše, konkretno pozornost pa posvečamo tudi nasilju med zmenkanjem. Pri tem uporabljamo tudi gledališke tehnike, kot sta igra vlog in improvizacija, udeleženci pa lahko v varnem okolju preizkušajo različne situacije, s katerimi se sicer srečujejo v resničnem življenju.

Delavnica je primerna za starost 11-16 let.

O izvajalki: Ustanoviteljica Zavoda Azum Saša Hudnik ima dolgoletne izkušnje z delom z mladimi na gledališkem področju, izkušnje pa ima tudi z ranljivimi skupinami (še posebej z osebami s posebnimi potrebami in z mladimi, ki prihajajo iz različnih etničnih skupin ter iz socialno šibkejših družin). V svojem delu uporablja metode pomoči z dramsko umetnostjo in je na poti k dokončanju magistrskega študija Pomoč z umetnostjo na Pedagoški fakulteti v Ljubljani.

OBVEZNE PRIJAVE na drustvo.aia@gmail.com ali na 070-732-070Z do zasedenost mest zaradi organizacije predavanja ob upoštevanju splošnih in posebnih ukrepov zaradi varovanja zdravja.