Domov | Koledar dogodkov | Predstavitev alternativnih ...

Predstavitev alternativnih metod zdravljenja

19. februar 2020, ob 18.00 uri
Kraj dogodka: Društvo AIA - Mladinski center Mengeš, Slovenska cesta 28Komplementarna in alternativna medicina (KAM) ni tako obroben in redek pojav kot se mogoče zdi, saj je tako v nacionalnih vladah kot tudi v mednarodnih organizacijah pridobila kar nekaj pozornosti, tako preko zakonodajne regulative, kot tudi preko poizkusov sistematizacij neurejenega in heterogenega področja.
KAM pa je tudi odgovor na globalizirajoče izobraževalno okolje, saj iz drugih kultur in socialnih okolij prinaša drugačen pogled na zdravje.

Če vas KAM zanima in bi radi o tem izvedeli več, torej kako učinkuje in kako si lahko s tehnikami in metodami pomagate sami in kako prepoznati ustrezno metodo zase, vabljeni na sklop predavanj o tej zanimivi, a premalo raziskani tematiki.

Svetovna zdravstvena organizacija ugotavlja, da različne oblike KAM že leta služijo kot glavna zdravstvena praksa v državah v razvoju in se hitro širijo v države, kjer prevladuje konvencionalna medicina. Pravijo, da je identificiranih več kot 1800 KAM terapij, ki uporabnikom prinašajo koristi, kot tudi tveganja, zato je pomembno tako znanje o dotični KAM, kot tudi osnovno medicinsko znanje.

Predava mag. Mateja Kržin, ki je o Kam napisala magisterij, raziskovanje pa nadaljuje v pripravi doktorata, prav tako pa je terapevtka nekaterih vej KAM medicine.

Vstop prost.