Poziv za predloge za podelitev priznanja Živka Pregla v letu 2014

Odbor za podeljevanje priznanj Živka Pregla vabi posameznike in organizacije, da predlagajo kandidate oz. kandidatke za prejem priznanja v letu 2014. Priznanje Živka Pregla se lahko podeli posamezniku oz. posameznici, neformalni skupini ali organizaciji za pomemben prispevek na področju civilnodružbenih dejavnosti v Sloveniji, povezanimi z vrednotami odprte družbe. Prejemnik priznanja dobi spominsko diplomo in nagrado. 

Priznanje je nastalo na pobudo nekaterih sodelavcev in sodelavk Mirovnega inštituta, Slovenske filantropije in nekdanjega Zavoda za odprto družbo – Slovenija.

Živko Pregl je bil soustanovitelj in podpredsednik Slovenske filantropije ter predsednik sveta Zavoda za odprto družbo – Slovenija. Ob lanski dvajsetletnici ustanovitve obeh organizacij, v spomin na Živka Pregla in z željo, da bi spodbujali civilnodružbene dejavnosti nevladnih organizacij, skupin in posameznikov, so pobudniki in pobudnice ustanovili priznanje, ki nosi njegovo ime. Priznanje Živka Pregla sta prejela Irfan Beširević in Matevž Krivic v lanskem letu.

Rok za oddajo predlogov je 18. april 2014.

Poziv

VIR: Slovenska filantropija

Copyright © 2009 - 2020, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.