Dan za spremembe zopet zajel Litijo in Šmartno pri Litiji

Se še spomniš lanskega Dneva za spremembe? S vašo pomočjo smo zbrali 650 € in jih donirali Podružnici s prilagojenim programom OŠ Litija za udeležbo na šoli v naravi. Še enkrat smo skupaj dokazali, kako malo je potrebno, da nekomu narišemo nasmeh na obraz. Tudi letos bomo dokazali, da s skupnimi močmi vseh deležnikov lahko delamo spremembe. Dan za spremembe letos poteka v soboto, 5. aprila in bo zajel tudi Litijo in Šmartno pri Litiji z različnimi akcijami, ki bodo potekale cel teden med 31. 3. 2014 in 6. 4. 2014. 
 

Letos bodo v ospredju manjše skupnostne akcije, ki bodo delovale v dobro naše skupnosti ali posameznikov, ki so se znotraj naše skupnosti znašli v stiski.

Napovedujemo:


V petek, 4. aprila ob 19. uri bo v Kulturnem domu Šmartno pri Litiji gostovala z donirano predstavo gledališka skupina z Gimnazije Litija. V soboto, 5. aprila ob 19. uri pa bo v Kulturnem domu na Stavbah gostoval z donirano predstavo KUD Vajkard. Vsa zbrana sredstva s prodajo simbolnih vstopnic bodo šla v dobrodelne namene.

V soboto, 5. aprila ob 17. uri bo v Muzeju premoderne umetnosti v Hotiču umetniški dogodek, na katerem bomo zbirali sredstva za podporo kulturnim dejavnostim v lokalni skupnosti. Pomagaj kulturi tudi ti z donacijo v dobrodelni umetniški trgovini.

Med 31. 3. 2014 in 6. 4. 2014 lahko prinesete star papir v zabojnik pri KGZ - Agromarket v Litiji in Ženskemu rokometnemu društvu Litija pomagate zbirati sredstva za spodbujanje športnih aktivnosti mladih v lokalni skupnosti. Zabojnik boste prepoznali po ribicah, znaku Dneva za spremembe.

Predlagaj akcijo!

Zato že nabiramo ideje za manjše akcije, ki jih bomo izvajali in s katerimi bomo pomagali posameznikom v stiski ali reševali potrebe skupnosti. Zanima nas tudi tvoje mnenje! Kaj misliš, katera je tista stvar, ki bi jo bilo potrebno v naši lokalni skupnosti spremeniti in bi jo lahko skupaj s teboj spremenili na letošnji DAN ZA SPREMEMBE (je to obnovitev otoškega igrišča, zasaditev novih sadnih dreves, ureditev krožnih križišč v Litiji, pomoč ostareli sosedi, ureditev igrišča za otroke in mladino, pomoč pri postavitvi sosedove ograje, ureditev skupnostnih vrtičkov, čistilna akcija, ...)? Zelo veseli bova tvojega namiga, kaj bi želel, da uredimo s tvojo pomočjo, piši nam na dan.za.spremembe@gmail.com. Predloge društev sprejemamo na Stičišču NVO osrednje Slovenije na e-naslovu: info@consulta.si.

Pridruži se akcijam!

Iščemo seveda tudi ekipe in posameznike, ki bodo sodelovale in izvajale akcije. Vsi se lahko prijavite na e-naslov: dan.za.spremembe@gmail.com. Sodelovanje so že obljubili PDG Litija, OŠ Litija, prostovoljci MC Litija, MSOLi, skavti, KLIŠE, Nova Kultura Litija idr. Zakaj ne bi pomagal še ti? Ne čakajmo na maj in da bo nekdo drug naredil spremembo namesto nas, ko pa lahko danes skupaj spremenimo marsikateri kotiček lokalne skupnosti in življenje posameznikov v njem. NE PREPUŠČAJTE SE TOKU!

Več o tem, kako bo potekal letošnji DAN ZA SPREMEMBE, bosta vodji projekta javili v prihajajočih tednih. Spremljaj spletno stran in FB in Twitter profil Mladinskega centra Litija, spletno stran Stičišča NVO osrednje Slovenije, poslušaj Radio Geoss in glej prispevke lokalne televizije.

vodji projekta:
Mojca Mikac (Mladinski svet občine Litija) in Tina Baš (ZKMŠ Litija OE Mladinski center Litija)

Copyright © 2009 - 2020, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.