Tudi k nam prihaja Dan za spremembe

Pridružite se vseslovenski prostovoljski akciji in pokažite, da imamo moč – tudi s prostovoljstvom – spreminjati stvari na bolje. S povezovanjem društev, zavodov, podjetij in posameznikov iz občine Litija in Šmartno pri Litiji bomo 5. in 6. aprila z izmenjavo uporabnih in koristnih predmetov ter zbiranjem donacij za socialno ogrožene učence Podružnice s prilagojenim programom OŠ Litija zbirali sredstva za njihovo udeležbo v šoli v naravi.

Prav vsak med nami lahko pobrska po svojem domu in zagotovo se bo našlo nekaj takega, kar sami ne potrebujemo več, nekomu drugemu pa bi koristilo.

Tema četrtega Dneva za spremembe, h kateremu spodbuja Slovenska filantropija, je izmenjava predmetov, ki jih nujno potrebujemo za kvalitetno življenje kot so:
  • uporabni kuhinjski pripomočki (kuhalnice, pribor, posoda,…)
  • delujoči mali gospodinjski aparati (mešalniki, rezalniki, kuhalniki, grelnik za vodo, opekači, ipd.)
  • ohranjeni pripomočki za prostočasne aktivnosti (kolo, rolerji, lopar za tenis, žoge … )
  • ohranjene knjige in priročniki,
  • večji kosi oblačil, ki bi jih tudi sami še nosili, dobro ohranjeni in oprani (bunda, plašč, jopica, …),
  • modni dodatki ( torbice, šali, rokavice, rute,…)
  • drugi uporabni predmeti (oprema za otroke, mobitel, sušilnik za lase, šolski pripomočki …).
Udeležite se dogodkov
Vabimo Vas, da se udeležite dogodkov 5. in 6. aprila 2013 in podprete našo akcijo. 5. aprila, bomo organizirali kulturni dogodek v Šmartnem pri Litiji. Večer v kulturnem domu nam bo popestrila gledališka skupina Teater 16, iz Gimnazije Litija. 6. aprila bomo priča veliki izmenjavi predmetov v Litiji, in sicer na ploščadi med Športno dvorano in OŠ Litija. Imenjava predmetov bo trajala med 8. in 16.uro.

Pomagamo šolarjem
Kdor bo na dogodku 6. aprila našel kaj primernega zase, bo za izbrano odštel vsaj 0,50 EUR in s tem doniral za namen udeležbe v šoli v naravi socialno ogroženih učencev Podružnice s prilagojenim programom OŠ Litija. Naj velja princip - prinesem oz. podam vsaj en predmet, odnesem vsaj en predmet s stojnice. Prav tako bo izkupiček od vstopnic s simbolično ceno za kulturni dogodek doniran za ta namen.

Vsak lahko sodeluje na Dnevu za spremembe

Prav vsi, društva, zavodi, podjetja in posamezniki, ste vabljeni, da se pridružite pri nabiranju predmetov in širjenju vesti o projektu v našem okolju.

Za prijavo in lažjo organizacijo najdete na spletni strani http://www.mc-litija.si/dejavnost/dan-za-spremembe/ obrazec s katerim se prijavite za prostovoljno delo – pomoč bomo potrebovali 5. in 6. aprila na pripravi na dogodke, kot tudi na obeh dogodkih.

Osnovne šole, gimnazija in vrtci na našem območju so že potrdili sodelovanje, učenci in dijaki bodo po razredih zbirali zgoraj naštete uporabne predmete, vi pa jih lahko od 2. do vključno 4. aprila prinesete med 14. in 20. uro v Mladinski center Litija na Ponoviško cesto 12. Uporabne predmete, lahko prinesete tudi na dogodek 6. aprila do 11. ure.

Organizacije se lahko pridružite projektu z doprinosom oz. prostovoljnim prispevkom s področja na katerem delujete. Podjetja nam lahko npr. pomagate s tem, da brezplačno natisnete plakate, razobesite plakate, oblikujete materiale, sodelujete s svojimi zaposlenimi kot prostovoljci na dogodku in pomagate pri izvedbi, donirate sredstva ipd.

Če potrebujete usmeritev, kako bi se lahko pri akciji pridružili nas kontaktirajte in skupaj bomo našli vašo aktivno vlogo pri projektu.

Za vse informacije kontaktirajte vodji projekta Mojco Mikac in Tino Baš po elektronski pošti:
dan.za.spremembe@gmail.com.
 

Copyright © 2009 - 2021, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.