Objavljen je razpis za 2. nagrado družbeno odgovornih podjetniških praks za partnerstva, inovacije in spremembe 2014

Namen nagrade, ki jo razpisuje Mreža za družbeno odgovornost Slovenije, je izpostaviti najboljše slovenske projekte s področja družbene odgovornosti in s tem povečati izmenjavo najboljših podjetniških praks. Nagrada je osredotočena na uspešna partnerstva med podjetjem ter najmanj enim neprofitnim deležnikom. Če vaša nevladna organizacija sodeluje s podjetji, ki delujejo v inovativnih partnerskih projektih na področju družbene odgovornosti je ta nagrada kot nalašč, da se ta podjetja prijavijo na razpis in predstavijo svoje aktivnosti.

Novost v tem letu je, da so spremenili izbirne kriterije tako, da je poudarek na pozitivnih družbenih učinkih, ki jih je projekt dosegel in na celostnem razumevanju družbene odgovornosti v podjetju ter ne na marketinških aktivnostih.

Nagrada je osredotočena na uspešna partnerstva med podjetjem ter najmanj enim neprofitnim deležnikom. To predstavlja inovativen koncept na področju družbeno odgovornih nagrad, ki se navadno osredotočajo na podjetja kot samostojne akterje. Posebna pozornost bo namenjena inovacijam z namenom spodbujanja podjetij pri ustvarjanju inovativnih rešitev za reševanje trajnostnih vprašanj.

Zmagovalec nagrade družbeno odgovornih praks v posamezni kategoriji bo znan na slovesnosti 12. maja 2014. Nagrada vključuje udeležbo na mednarodni konferenci o družbeni odgovornosti v Berlinu, International Conference on Corporate Sustainability and Responsibility - Innovating for Sustainability (8.-9.10.2014) za predstavnika vsakega od zmagovalnih projektov s kritjem stroškov prevoza, namestitve (v okviru projektnih sredstev) in kotizacije.

Rok za prijavo družbeno odgovornih praks je 21.3.2014. Za pregled razpisne dokumentacije in dodatne informacije najdete na spletni strani Mreže za družbeno odgovornost Slovenije na tej povezavi.

VIR: Mreža za družbeno odgovornost Slovenije
 

Copyright © 2009 - 2020, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.