Podprite predlog ključnih državnih ukrepov na področju krepitve NVO v obdobju 2012-2015

Na podlagi CNVOS-ovih analiz, dodatnih predlogov, ki smo jih posredovale NVO, in posveta, ki je bil 6. 12. 2011, so se oblikovali Predlogi ključnih državnih ukrepov na področju krepitve nevladnih organizacij v obdobju 2012 – 2015. V nadaljevanju se bodo predlogi posredovani strankam in mandatarju zato vabljeni, da tudi vaša NVO podpre pobudo.  

Ukrepi segajo od različnih sprememb statusne zakonodaje in davčnih olajšav za donacije do pospeševalnih ukrepov za socialno podjetništvo in izboljšanja vključevanja javnosti v oblikovanje predpisov in politik.

Predlog bo posredovam vsem predsednikom parlamentarnih strank, ob uradnem imenovanju mandatarja pa (znova) tudi temu. Z vidika njegove vidnosti in potencialnega uspeha bi bilo izredno koristno, da bi se pod predlog podpisala številčno in vsebinsko čim širša koalicija nevladnih organizacij. Zato bomo veseli, če pobudo podprete tudi v vaši nevladni organizaciji ali zvezi.

Pobudi se pridružite tako, da na naslov volitve2011@cnvos.si pošljete besedilo "Podpisujemo Predlog ključnih državnih ukrepov na področju krepitve nevladnih organizacij v obdobju 2012 – 2015." in dodate ime odgovorne osebe organizacije.

Podpisi se zbirajo do četrtka, 22. 12. 2011. 

Predlog ključnih državnih ukrepov na področju krepitve nevladnih organizacij v obdobju 2012 – 2015

VIR: CNVOS 

Copyright © 2009 - 2020, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.