Podeljena prva državna priznanja in nagrada za prostovoljstvo

Na mednarodni dan prostovoljstva, 5. december, in v evropskem letu prostovoljstva smo v Sloveniji dobili prve prejemnike državnih priznanj in nagrade s področja prostovoljstva. Osrednjo nagrado je prejel zdravnik Aleksander Doplihar, vodja ambulante Pro bono za osebe brez zdravstvenega zavarovanja. Odbor Republike Slovenije za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva je imel težko nalogo, saj je moral med zaslužnimi ljudi dobrih src in organizacijami, ki dejansko spreminjajo stvari na bolje, izbrati le nekaj najboljših.  

Med tistimi, ki so še posebej izstopali, so bili dr. Aleksander Doplihar – prejemnik glavne nagrade ter prejemniki državnih priznanj: Medgeneracijsko društvo za samopomoč DRAVA, Čebelarska zveza Slovenije, Jani Podrepšek, Zvonimir Korenčan, Jadranka Glavač, Gorazd Bence.

Nagrade je v imenu odbora v Mariboru podelila ambasadorka prostovoljstva in soproga predsednika države gospa Barbara Miklič Türk. Svečana podelitev je potekala v ponedeljek, 5.12.2011, v mariborski Dvorani Union, kjer so bili že od jutra zbrani udeleženke in udeleženci 8. Slovenskega kongresa prostovoljstva, mnogi med njimi aktivni prostovoljci. Le-ti so z velikim aplavzom pospremili podelitev priznanj in nagrade ter se dr. Aleksandru Dopliharju še posebej poklonili. Dr. Doplihar, ki je prepričan, da je prostovoljstvo staro kot človeštvo, je pozval k spodbujanju prostovoljstva med mladimi, da bodo prepoznali stiske drugih in pomagali.

Obrazložitve Odbora RS za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva o prejemnikih nagrade in priznanj za leto 2011

VIR: Ministrstvo za javno upravo
 

Copyright © 2009 - 2020, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.