Domov | Aktualno | Ker smo skupaj močnejši

Ker smo skupaj močnejši

Članska ekipa si je s svojimi igrami v sezoni 2020/21 zagotovila igranje v najelitnejšem klubskem tekmovanju v Sloveniji, v 1.A državni rokometni ligi za ženske, tudi v naslednji sezoni. Letošnjo »korona« sezono je končala na 9. mestu. Mlajše selekcije, ki so s tekmami ponovno začele šele v drugi polovici aprila so s tekmovanji zaključile v sredini meseca junija.

Za naše delovanje je izjemno pomembno odgovorno, učinkovito in transparentno delo ob dejstvu, da želimo pri vseh naših članih vzpodbuditi pripadnost, ki je več kot potrebna za delovanje društva. Le skupaj smo namreč močnejši in le prave ekipe v slogi najdejo moč. Iz moči pa vemo – izhajajo zmage, … Po drugi strani pa le močni športniki hrabro prenašajo poraze.

Veseli in ponosni smo, da imamo pri tem podporo s strani naših sponzorjev in donatorjev. A ker verjamemo, da imamo vsi v lokalni skupnosti skupno zavedanje, da so gibanje, socializacija, druženje in pripadnost kolektivu še kako pomembni za optimalen razvoj mladih, verjamemo, da lahko z dodatno podporo in pomočjo še več mladih deklet najde zadovoljstvo, interes in predvsem zdrav način zapolnitve prostega časa ter da gradijo in krepijo samozaupanje in samopodobo, kar lahko nudi aktivno ukvarjanje s športom. V letošnji sezoni smo skupaj v partnerstvu s podjetji Neolink, Panteon, Omahen transport, Avtohiša Real, Vzajemna, Peskokop Kepa, Mesarija Frtica, BS Petrol – Zdravko Nabernik,
Elektro Jani, Nova Ljubljanska banka in drugimi donatorji omogočali mladim dekletom aktivno ukvarjanje z najlepšim in najuspešnejšim kolektivnim športom v Sloveniji – ROKOMETOM.

Ob tem ne gre pozabiti na Občino Litija, ki je prepoznala Žensko rokometno društvo Litija, kot uspešno in zdravo jedro za mlade športnice. Litijo vse naše ekipe odlično promovirajo na vseh tekmah državnega prvenstva po vsej Sloveniji.

Zastavljeni cilji našega kluba zasledujejo smer pri mladih vzpodbujati zdrav način življenja. Zato smo izjemno veseli, da smo del projekta NLB Šport mladim, s katerim delimo isto vizijo: mlade ljudi, izpred TV, računalnikov in telefonov vrniti nazaj v naravo, telovadnice in igrišča. Poleg sponzorske podpore, s katero imamo olajšano delovanje in hkrati nižje stroške treningov, se znotraj projekta učimo tudi preudarnega ravnanja z denarjem, se vključujemo v aktivacije, s katerimi skupaj z otroci navijamo za svoje idole, in smo družbeno odgovorni. Na letošnji Zlati lisici smo denimo z NLB, s pomočjo navijaških vzklikov naših mladih rokometašic, poskrbeli za navijaško kuliso, s pomočjo katere so se lisičke počutile obdane z več tisoč glavo množico – točno tako, kot če bi bili srčni navijači ob progi in v izteku smučišča. Na Svetovnem prvenstvu smo kot pravi srčni navijači z motivacijskimi videi razveseljevali in spodbujali naše rokometaše. Vse to, ker smo le skupaj močnejši!