Domov | Aktualno | Iz Beograda prinesli tri ...

Iz Beograda prinesli tri pokale

 

Tri ekipe naših deklet so se udeležile mednarodnega rokometnega turnirja v Beogradu. Najstarejša ekipa, ekipa kadetinj je zasedla končno četrto mesto, starješe deklice so osvojile drugo mesto, naše najmlajše pa so odigrale prijateljsko tekmo z vrstnicami iz Beograda.  
 

Prvo tekmo so odigrale deklice letnika 200/2001 prosti domačemu klubi iz Beograda in jo dobile z razliko 3 golov. 
Druga tekma je bila veliko bolj sproščena, saj so naše punce povsem nadvladale nasprotno ekipo, rokometni klub Jabuka. Dekleta so ves čas igrale izredno borbeno, ne bi pa jim uspelo brez "osmega" igralca - kadetinj in staršev, ki so jih ves bučno podpirali s tribun. Kadetinje so imele večerno tekmo proti rokometnemu klubu Knjaz Miloš. Prvi polčas tekme je bil dokaj izenačen, v drugem pa so nase rokometašice stvari postavile na svoje mesto in ob glasni podpori s tribun tekmo dobile z izidom 7:14. V isti dvorani so igralke in starši bučno navijali še za ekipo fantov RD Herz Šmartno.

Drug dan je vsaka ekipa igrala v svoji dvorani. Starejše deklice so premagale ekipo RK Ptuj, kadetinje pa žal izgubile proti ekipi Voždovac. Naše najmlajše, deklice letnik 2002 in mlajše so odigrale prijateljsko tekmo z vrstnicami iz Beograda in jih tudi premagale. Kadetinje so imele zvečer še tekmo proti RK Krim, katero so kljub močni spodbudi s tribun žal izgubile.

Zadnji igralni dan so za končno tretje mesto najprej igrale kadetinje in sicer proti domači ekipi RK Crvena zvezda. Tekmo so žal izgubile, tako, da so zasedle končno 4. mesto na turnurju. Za prvo mesto v kategoriji deklic 2000/2001 so naša dekleta igrale proti ekipi RK Krim. Močna spodbuda s tribun ni pomagala, dekleta so tekmo izgubile in tako doseglo odlično 2. mesto na turnirju.

Blažka Hauptman je dobila pokal za najboljšega astenta, celotna naša ekipa pa pokal najštevilčnejšo ekipo na turnirju.

Vsem igralkam čestitke, staršem pa zahvala za podporo in močno spodbudo s tribun. 

Sponzor udeležbe naših ekip na turnirju je: