Domov | Aktualno | MOKO mimo MEDVEDA - ...

MOKO mimo MEDVEDA - SPREMEMBA DATUMA!!!!

Zbrali se bomo :   dne 17.4.2010 ob 7. uri pred Otelom
 
Težavnost: Zahteven izlet.
 
Potek izleta : Iz doline Korošice do Medvedje jame, nato vzpon na Mokrico in Kompotelo ter povratek pod Korenom v dolino Korošice.
 
Oprema: Planinska obutev in obleka, pohodne palice, ročna svetilka, hrana in pijača iz nahrbtnika. Vrhovi so pobeljeni zato gamaše niso odveč. 
 
Zahteve : Ture se lahko udeležijo vsi, ki zmorejo 6 ur hoje in imajo primerne izkušnje in opremo.
 
Dokumenti: Planinska izkaznica(priporočljivo) in osebna izkaznica.
 
Cena : stroški prevoza z avtomobili.
 
Trajanje izleta : 5-6 ur hoje
 
Prevoz : Osebni avtomobili
 
Izlet bo vodil : Rok
 
Prijave :  sprejemamo na društveni mail (sd.medoka@gmail.com). Prijava je obvezna de ne bomo koga pozabili.
Dodante info: Rok (rokflisar@gmail.com)

Opis poti :
Od glavnega grebena Kamniških in Savinjskih Alp se preko Kokrskega sedla proti jugu spušča stranski hrbet, ki najvišjo točko doseže na Kalškem grebenu. Južneje se vrstijo nižji vrhovi : Vrh Korena, Kompotela, Mokrica, Košutna, Zvoh in Krvavec. Mokrica in Kompotela sta zelo razgledna, s travo in ruševjem porasla vrhova, ki sta dokaj malo obiskana in zato toliko bolj zanimiva za tiste, ki radi uživajo planinski mir.
 
Z avtomobili se bomo peljali do spodnje postaje gondolske žičnice pod Veliko planino ter zavili na makadamsko cesto v dolino reke Korošice. Tam bomo pustili avtomobile in se po lepi gozdni stezici podali do Medvedje jame. To je 20 m dolga zijalka z nizkim stropom. Pred njo in v njej so raztreseni ostanki različnih kosti, največ od jamskega medveda (pa tudi volka, kozoroga in jamskega leva). Po ogledu jame bomo pot nadaljevali po gozdu in čez strme travnike planine Ovčarije na vrh Mokrice (1858 m). Nedaleč od nje se bomo nato vzpeli še na Kompotelo (1989 m), od koder je čudovit razgled na vse okoliške vrhove. Sestopili bomo po lepi poti pod Korenom ter skozi gozd do izhodišča.

Izlet se šteje med bonitetne točke članov.