Uspešno zaključeni 1. Dnevi usposabljanj za NVO 2011

Prvič smo na Stičišču NVO osrednje Slovenije organizirali Dneve usposabljanj za NVO 2011, ki so se med 11. in 13. 3. 2011 odvijali v Centru Harmonija v Mengšu. Program izobraževanj je bil pripravljen z mislijo na nevladne organizacije in znanje, ki ga najbolj potrebujejo za lažje in učinkovitejše opravljanje svojega dela. Glede na odzive udeležencev in hitro zapolnitev mest na delavnicah, lahko rečemo, da je bil program nevladnim organizacijam pisan na kožo.

Skozi intenziven vikend program, smo se v petek najprej posvetili promociji. Simona Habič, med drugim tudi urednica in novinarka, nam je predstavila, kako uspešno komunicirati z mediji. Iz prve roke smo tako dobili napotke za uspešno komunikacijo in vzpostavitev dobrih odnosov z mediji. Sledilo je še spoznavanje možnosti, ki jih na Stičišču NVO osrednje Slovenije nudimo NVO za promoviranje preko spleta. Nekaj osnov kako pisati za splet, s kom komuniciramo preko spleta ipd.

Drugi dan smo posvetili pridobivanju sredstev za delovanje naših organizacij. Najpogostejše vprašanje s katerim se srečujejo in ga na dnevni bazi rešujejo vsa društva, zasebni zavodi in ustanove. Spoznali smo kako se prijaviti na razpise, se seznanili s programi EU (Evropa za državljane, Mladi v akciji, Program Kultura, Fundacija Anna Lindh) in fundraisingom. Nove ideje in usmeritve kako pridobiti sredstva za naše programe nam bodo še kako prav prišli za uresničevanje naših idej, ki jih v nevladnih organizacijah nikoli ne zmanjka.

Za zaključek smo v nedeljo spoznavali pravila vodenja nevladnih organizacij od zakonskih podlag, organov in njihovih odgovornosti do vodenja računovodstva in oddajanja poročil. Predstavljen je bil tudi spletni računovodski program miniMAX, ki ga nevladne organizacije lahko začnejo uporabljati za sodobno, elektronsko vodenje računovodstva po ugodni ceni preko Stičišča NVO osrednje Slovenije.

Žal nam je, da nismo mogli sprejeti vseh, ki so se želeli udeležiti delavnic, saj smo bili omejeni s prostorom. Prav tako pa smo mnenja, da je manjša skupina udeležencev bolj učinkovita za dobro izvedbo izobraževanj. Vse prijavljene udeležence zato naprošamo, da v kolikor se v prihodnje brezplačnih izobraževanj ne morejo udeležiti iz kakršnihkoli razlogov, da to prej sporočijo in tako odstopijo mesto drugim.

Dogodek je bil s pomočjo financiranja iz Evropskega socialnega sklada in delno iz slovenskega proračuna za predstavnike nevladnih organizacij iz osrednje Slovenije brezplačen.

POVEZAVE DO SORODNIH VSEBIN:

|< <<  1 2 3  >> >|
Copyright © 2009 - 2021, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.