Domov | Koledar dogodkov | Skupinska pogovorna ...

Skupinska pogovorna srečanja za mlade

17. oktober 2018, ob 18.00 uri
Kraj dogodka: Društvo Aia - Mladinski center Mengeš, Slovenska cesta 28
BREZPLAČNA SKUPINSKA POGOVORNA SREČANJA ZA MLADE, srečanja bodo potekala 1x mesečno, ob sredah, od 18:00 do 19:15, v Mladincu, prijava na aia.svetovalnica@gmail.com .

Te kaj skrbi, muči, bi rad/a kaj vprašal/a? Potem ne čakaj, pridruži se skupini, kjer boš lahko spraševal/a, podal/a svoje mnenje in razmišljanja. Spoznaval/a boš sebe in druge. In pomembno je, da ostane skrivnost! Poleg tvojih predlaganih vprašanj, vključimo tudi zanimive teme:

• Učinkovita komunikacija in odnosi
• O čustvih; samozavesti
• Fantje - dekleta; ljubezen, prijateljstvo
• O odraslih in starših
• Šola, učenje, učitelji
• Moj poklic, moja kariera

Srečanja potekajo v obliki delavnic in se vseskozi prožno prilagajajo potrebam skupine. Skozi splet delavnic in pogovora tako vadiš veščine, ki so vezane na vsebine posameznih vprašanj in tem ter prepoznavaš sebi primerne rešitve. Potrebna je le dobra volja in pripravljenost sodelovati. Pri izvajanju programa so vključene tehnike in strategije nevrolingvističnega programiranja, coachinga oz. različnih filozofskih pristopov in psihoterapevtskih modalitet. Bazični operativni okvir pa je v polju Transakcijske analize.

Pogovorna srečanja bo vodila Urška Vahtar, prakt.psihoterapije transakcijske analize (dr. Milivojevič), Mental Coach (certif. ISMCA, SSPS).


Prvo srečanje bo na temo MOČ EMOCIJ – VPLIV NA TELO, v sredo, 17.10.

Emocije ali čustva so psihična energija, ki fizično vpliva tudi na naše telo in naše zdravje. Videli boste, na katerih delih telesa se odraža določeno čustvo in kako; na teh mestih je največkrat možen nastanek bolečin ali slabega počutja. Spoznali boste eno izmed strategij, kako adaptirati vedenje ob določenem čustvu (npr. jezi), da vam prinese učinkovit rezultat.

Srečanja so brezplačna. Pogoje je včlanitev pri društvu Aia in plačilo letne članarine, ki znaša 10€ za tekoče leto.

Se vidimo :)