Domov | Koledar dogodkov | Risanke - Ferdinand

Risanke - Ferdinand

16. junij 2018, ob 17.00 uri
Kraj dogodka: Društvo AIA - Mladinski center Mengeš, Slovenska cesta 28Vabljeni na zgodbo Ferdinandu, španskemu bikcu, ki raje ovohava cvetlice, kot se bori v areni. Topla in očarljiva pripoved o tem, kako varljiv je lahko zunanji videz in kako pomembni sta ljubezen in sprejemanje.

Film se osredotoči na dogodivščino ljubečega bikca, ki ga posvojita prijazen kmet in njegova hčerkica Nina. Ferdinandovo idilično življenje pa se obrne na glavo, ko je po nesrečni prigodi zamenjan in prikazan kot krvoločna zver ter odpeljan na zadnji kraj na svetu, kjer bi si želel biti – v kamp za urjenje bikov. Ferdinand je odločen, da mu bo nekako uspelo pobegniti nazaj domov. Med svojim podvigom prijazni bikec spozna veliko novih prijateljev in s svojo drugačnostjo in dobrosrčnostjo spremeni življenja vseh. Vendar pa se mora dobrodušni velikan spopasti še z oviro, veliko večjo od pobega. V najbolj vznemirljivem trenutku filma, se mora Ferdinand, v nabito polni areni, soočiti z matadorjem El Primerom. Tu se naš srčni junak hrabro zavzame zase in za svojo miroljubno naravo ter navdihne vse okoli sebe.

Še zadnjič pred poletjem, ko gre mladinc na počitnice vas vabimo, da se nam pridružite na animirani komični pustolovščini :D

Risanka je sinhronizirana
Vstop prost