Domov | Koledar dogodkov | Moja osebna izkušnja z ...

Moja osebna izkušnja z zakonom privlačnosti

21. marec 2018, ob 18.00 uri
Kraj dogodka: Društvo AIA - Mladinski center Mengeš, Slovenska cesta 28Na predavanju v Mladinskem centru AIA v Mengšu bom spregovorila o zakonu privlačnosti, ki je meni leta 2011 popolnoma spremenil pogled na življenje in mi potrdil moje spoznanje, da je vse v naši glavi, da mi sami oblikujemo svoj svet.

Največ zaslug za odkritje tega zakona in predstavitev svetu ima Louise Hay. Zakon privlačnosti pravi, da se vse enako med seboj privlači, se pravi domneva, da se nasprotja med seboj privlačijo, ne drži (ista vrsta ptic leti skupaj). No, potem nam ta isti zakon pove, da vse, kar prihaja v naše življenje, privlačimo mi sami. Virtualne podobe, ki jih držimo v svojih mislih, so tiste, ki vse to privlačijo k nam. To je to, kar mi razmišljamo. Kar koli se dogaja v naših mislih, privlačimo in kasneje se to tudi manifestira, pokaže v zaznavni obliki kot stvar (snov, materija).

Eden od načinov, kako razumeti Zakon privlačnosti je, da o sebi razmišljamo kot o magnetu. Namreč magnet vedno nekaj privlači. Zelo preprosto povedano: Zakon privlačnosti pravi, da enako privlači enako. Kot človek imam nalogo, da se oklepam misli na tisto, česar si želim, in da imam v mislih popolnoma jasno sliko, kaj si želim. In iz tega začenjam sodelovati z največjim Zakonom Vesolja - to je Zakonom privlačnosti. Postali bomo to, o čemer največ razmišljamo in tudi privlačili bomo tisto, o čemer največ razmišljamo. Če nekaj vidimo tukaj (v glavi), bomo to držali tukaj (v roki). To načelo lahko povzamemo v tri preproste besede: misli postanejo stvari.

Ko sem začela preučevati Zakon privlačnosti, sem se končno dokončno osvobodila strahu, da bi se depresija še kdaj vrnila, saj sem spoznala, da sem sama odgovorna za svoje misli, da sama ustvarjam svoj svet. Z vizualizacijo sem si začela ustvarjati svoj sanjski svet in vse, kar sem ustvarila v svojih mislih, privlačila v življenje.

Več pa na predavanju :)

Barbka Špruk