Domov | Koledar dogodkov | Košarkarski turnir trojk ...

Košarkarski turnir trojk v vsakem vremenu

19. september 2015, ob 16.00 uri
Kraj dogodka: Mengeš, Slvovenska c.39




 
NAGRADE: 
1. mesto: KOŠARKARSKA ŽOGA EUROBASKET 
2015 + navijaška majica (3x)

2. mesto: MINI KOŠARKARSKA ŽOGA EUROBASKET 2015+ pijača (3x)

3. mesto: KEBAB+pijača (3x)

PRIJAVA: Prijavite vašo trojko osebno v Mladincu, na email: drustvo.aia@gmail.com ali po telefonu: 070 732 070 ali preko fb drustvo aia zs. Rok za prijave je 18.9.2015 do 24:00.

VEČ INFORMACIJ PO PRIJAVI!!

PRAVILA KOŠARKARSKEGA TURNIRJA TROJK

1. Igra se po pravilih igranja ulične košarke, ekipe si sodijo same, velja načelo fair-playa, na vsaki tekmi je za razsodbo izrednih situacij prisoten kontrolor. 
2. Ekipo sestavljajo trije člani. Vsi morajo biti mlajši od 29 let.
3. Na začetku tekme ali podaljška se z metom kovanca določi posest žoge (kovanec vrže kontrolor).
4. Žoga spremeni posest po doseženem košu. Po doseženem košu ali napaki, se žoga izvaja s strani igrišča.
5. Vsak dosežen koš šteje 1 točko. Met izza črte 6,25m šteje 2 točki.
6. Žoga mora po metu na koš, če se posest žoge spremeni, zapustiti območje rakete (igralec mora biti z obema nogama za to linijo). Če do žoge pride ekipa, ki je metala na koš, lahko nemoteno nadaljuje z igranjem.
7. Vse tekme v predtekmovanju se igrajo do 15 točk (zmaga ekipa, ki PRVA doseže 15 točk, tudi če je rezultat 15:14) oziroma največ 15 minut. Če je po 15. minutah rezultat neodločen, se igra do prvega doseženega koša. Na finalni tekmi se igra do 21 brez časovne omejitve. Igra se na 2 točki razlike!
8. Na vsaki tekmi je prisoten kontrolor – njegova funkcija je predvsem štetje rezultata in beleženje osebnih napak – kontrolor NI sodnik – posreduje samo ob izrednih situacijah.
9. Vsaka ekipa ima pravico do enega 30-sekundnega odmora. To število se od polfinalnih dvobojev poveča na dva odmora.
10. Pri šesti osebni napaki (izpolnjen je bonus) moštvo, nad katerim je bila storjena osebna napaka, izvaja prosti met. Posest žoge ne glede na uspešnost prostega meta ostane nespremenjena, bonus se začne šteti znova. Posest žoge se po izvajanju prostih metov zamenja le v primeru, ko je bil hkrati z osebno napako dosežen tudi koš.
11. Če je bila nad igralcem storjena osebna napaka med metom in je bil koš dosežen, se posest žoge zamenja. Osebna napaka se prišteje k bonusu. 
12. Po dosojeni tehnični ali nešportni osebni napaki (dosodi jo kontrolor), se izvaja prosti met, žoga posesti ostane nespremenjena, igralec pa je izključen dokler ekipi skupaj ne dosežeta treh točk. 
13. V primeru ko igralec oziroma ekipa ne spoštuje opozoril in odločitev kontrolorja, je to lahko razlog izključitve CELOTNE ekipe iz turnirja. V primeru, da pride do fizičnega obračunavanja med tekmovalci, pomeni to avtomatično diskvalifikacijo vseh udeleženih ekip. 
14. Organizator si pridržuje pravico do spremembe tekmovalnega sistema, glede na število prijavljenih ekip