Domov | Koledar dogodkov | KONCERT V ŽIVO - ...

KONCERT V ŽIVO - kantavtor TOMI LORBER , brez vstopnine!!!

20. februar 2015, ob 20.00 uri
Kraj dogodka: AIA -Mladinski center Mengeš,Slovenska c.28O TOMIJU LORBERJU:
Kantavtor Tomi Lorber prihaja iz Rogaške Slatine. Z glasbo se ukvarja že več kot 30 let. Največ je igral v romskem orkestru Adama Bisckeya, vzporedno pa ustvarjal lastne pesmi. Je tudi trikratni zmagovalec kantavtorskega festivala v Rušah. Njegovo pesem Maybe je priredila znana slovenska rock skupina Mi2. V samozaložbi sem izdal tri plošče ter pesniško zbirko Lesendro. Tokrat nam bo predstavil CD - Vaš šlager sezone 2014

Tretja plošča Tomija Lorberja, kantavtorja iz Rogaške Slatine, imenitno dopolnjuje njegov dosedanji opus dveh plošč in ene pesniške zbirke. Lani je pri mariborskem Subkulturnem azilu izšla plošča Jutranji kabaret, na njej je nastopil s svojim Orkestrom, to pot pa je zvočna slika nekolikanj bolj solistična, tako kot na prvi plošči, ki nosi naslov Popevke. Večkratni nagrajenec KantFesta velja za enega najpronicljivejših piscev pesmi pri nas, ki pa mu ni mar za žaromete in lažni medijski blišč – ustvarja po svoje, in še dobro, da je tako. »Pišem popevke,« rad pove. Njegove popevke so seveda šansoni, zabeljeni s pronicljivim humorjem, z od jazza, bluesa in folka (rocka) navdihnjeno glasbeno opremo in vsakdanjimi temami, ki jih obravnava z zornega kota človeka, ki se ne obremenjuje z velikimi rečmi: pomembna sta ustvarjanje in mirno življenje, čeprav se to dvoje marsikdaj izključuje.

Po lanskoletni satirični »odi« zavetju za alkoholike in tematsko umerjeni plošči »jutranjega kabareta«, ko med prvo in zadnjo pesmijo (zgolj na videz) mirno použiješ kavico in čik, se je Tomi Lorber na novi plošči poleg devetih avtorskih pesmi v treh pesmih spomnil tudi glasbenih korenin. Na plošči so tri prepesnitve: ena Dylanova pesem (Nisem ta – It Ain't Me Babe) in dve z repertoarja Beatlov (Hej, kako boš zmogel pot naprej – Hey You've Got To Hide Your Love Away in Norveški les – Norwegian Wood). V zadnji sam France Šankar, žlahtnik velikega Ravija, odigra sitar, v prvi pa s trobili nastopi Vojko Hlupič iz Wild Brass Orchestra.