Domov | Zgodilo se je | OKROGLA MIZA NA TEMO ...

OKROGLA MIZA NA TEMO ZAPOSLOVANJE V AKTUALNIH RAZMERAH IN PREDSTAVITEV RAY ZAPOSLITVENEGA PORTALA

OKROGLA MIZA NA TEMO ZAPOSLOVANJE V AKTUALNIH RAZMERAH IN PREDSTAVITEV RAY ZAPOSLITVENEGA PORTALA

Projekt RAY zaposlitveni portal ( Rural Active Youth Job Portal, št. projekta: 2018-BG01-KA205-048238), ki ga sofinancira Erasmus+ in smo ga AIA- Mladinski center Mengeš izvajali skupaj s partnerji iz Bolgarije (Vyara Foundation), Italije (CESIE) in Portugalske (Agrupamento de Escolas de Silves), se počasi zaključuje. Vendar v tem primeru zaključek projekta pomeni tudi nov začetek. Končni produkt projekta je namreč portal, ki je namenjen podjetjem in iskalcem zaposlitve iz lokalnega okolja, nudi pa tudi e- izobraževanje, ki bo mladim v pomoč pri iskanju dela in službe.

Cilj projekta je uporabniku prijazen, učinkovit portal za iskanje zaposlitve v lokalnem okolju, ki mu nudi tudi spletno usposabljanje za iskanje dela, spoznavanje sebe in gradnjo kariero. Namen portala je prav tako podpora in pomoč, predvsem majhnim in srednje velikim podjetjem ter društvom iz lokalnega okolja, pri iskanju ustreznih delavcev in prostovoljcev ter je brezplačen, tako za delodajalce, kot za iskalce zaposlitve.

Na začetku projekta je bila situacija na trgu dela sicer popolnoma drugačna, kot je sedaj, ko smo se znašli sredi pandemije covida-19, gospodarske in finančne krize. Takrat smo se soočali predvsem z begom možganov, oziroma s tem, da so mladi iz predmestnih okolij odhajali v mesta in tujino. Sedaj pa se po eni strani veliko podjetij bori za svoj obstanek, po drugi strani pa je vedno več brezposelnih.

Zato smo organizirali okroglo mizo na temo aktualnih razmer na trgu dela.

Napovedano okroglo mizo smo morali zaradi vladnih ukrepov odpovedati, po posvetu z NIJZ pa smo namesto tega organizirali okrogle mize v majhnih skupinah (do 6 udeležencev) in z upoštevanjem drugih priporočil NIJZ. Najprej smo mladim, odločevalcem in delodajalcem predstavili projekt, portal in karierno usposabljanje, nato pa je sledila razprava o aktualnih razmerah, z usmerjanjem udeležencev k iskanju rešitev. Pridružil se nam je tudi podžupan Bogo Ropotar, ki je tudi idejni pobudnik projekta. Mladi in delodajalci so imeli tudi možnost mreženja in spoznavanja možnosti zaposlovanja v Mengšu in okolici. V razpravi o trenutni situaciji smo skupaj ugotovili, da je potrebno čas epidemije izkoristiti za prilagajanje na dano situacijo ter za iskanje priložnosti v dejavnostih, ki v tej krizi celo prosperirajo in povečujejo svoje dobičke ter zaposlujejo nove delavce Lahko pa čas izkoristimo za osebnostni in karierni razvoj, s pomočjo spletnih orodij in izobraževanj. Podjetja prav tako iščejo nove priložnosti in se poskušajo prilagoditi z on line poslovanjem, kjer je to le mogoče. Tudi portal RAY je dober pripomoček v aktualnih razmerah, saj omogoča zaposlovanje in mreženje na daljavo. Udeleženci dogodka so bili nad našim portalom navdušeni. Podali so tudi veliko zanimivih komentarjev in idej, kako ga še izboljšati.

Zakaj se registrirati na portal:
1. Uporaba portala je povsem brezplačna, tako za iskalce zaposlitve, kot za delodajalce.
2. Portal je preprost za uporabo. Preprosta grafika in avtomatsko obveščanje vam bosta pomagala najti prave kandidate za pravo delovno mesto.
3. Brezplačno oglaševanje vašega podjetja.
4. Poiščite možnosti zaposlitve v lokalnem okolju. Za vašo prihodnost ni nujno, da je oddaljena kilometre daleč, saj je veliko uspešnih podjetjih v vaši neposredni bližini.

Poiščite nas na: https://jobs.rabotilnik.com/sl/index.php ali napišite
RAY zaposlitveni portal v iskalnik.

Besedilo: Naja in Blanka

Tukaj si lahko pogledate slike okroglih miz.