Delavnica UPORABA INVAZIVK V KULINARIČNE NAMENE
15. december 2025, ob 17.00 uriKraj dogodka: Društvo AIA - Mladinski center Mengeš, Slovenska cesta 28, 1234 Mengeš
Vabljeni na zanimivo in poučno interaktivno kulinarično delavnico, kjer boste na poljuden način spoznali svet invazivnih tujerodnih vrst ter njihove presenetljive potenciale v kuhinji. Delavnica bo združila ozaveščanje, strokovna znanja in kulinarično ustvarjanje ter tako ponudila svež pogled na rastline, ki jih običajno povezujemo predvsem z negativnimi vplivi na okolje. Udeleženci bodo spoznali, kako invazivne vrste uporabljajo sodobni in vrhunski kuharji, nato pa pridobljeno znanje preizkusili še v praktičnem delu pri pripravi jedi ter odkrivali nove okuse in ustvarjalne kulinarične možnosti. Delavnica je odlična priložnost za vse, ki vas zanima trajnostni pristop, kreativna kulinarika ali preprosto nova znanja, ki razširjajo pogled na vsakdanje kuharsko ustvarjanje.
Delavnica je brezplačna, prijava je obvezna na: https://forms.cloud.microsoft/r/y73NdmdffD
IZVAJALKA DELAVNICE: Katja Rebolj, društvo Florijan
KDAJ: 15.12. ob 17.00
KJE: AIA-Mladinski center Mengeš, Slovenska cesta 28
Delavnica je namenjena mladim in odraslim, ki jih tematika zanima.
Delavnica je organizirana v sklopu projekta Posvoji invazivko. Projekt se izvaja v okviru intervencije LEADER - Lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost in je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije.
Več o projektu: https://aia-mcmenges.si/evropski-projekti/
