Iskalnik po dogodkih

Vrsta prireditve
Kultura
Šport
Turizem
Izobraževanje
Drugo

Občina

NARCISIZEM – kako ga prepoznati in se zaščititi

1. februar 2023, ob 17.00 uri
Kraj dogodka: AIA - MCM, Slovenska cesta 28

Na predavanju bomo govorili o porastu različnih tipov narcizma v zadnjih letih, tako v delovnem okolju kot v zasebnem življenju.

Pogledali bomo kaj je narcisizem in katere so glavne značilnosti narcisističnih oseb - kot so pretiran občutek lastne pomembnosti, oslabljena empatija, zanikano občutje sramu, upravičenost do svojih zahtev, pasivno-agresivno vedenje idr. Odnosi s takšnimi osebami so težavni, ker svoj pogled na svet jemljejo kot edini pravilen in dober, niso pa sposobni uvida v realnost, takšno kot v resnici je. Nevarni postanejo, ko ne dobivajo več zunanjih potrditev, se čutijo ponižani in je ogrožena njihova zunanja podoba, ki jo za vsako ceno želijo ohraniti. Takrat se v njih vzbudi narcistični bes.

Poseben poudarek bomo na predavanju namenili temu, kako se v odnosu z narcisom v domačem ali delovnem okolju zaščititi, če iz odnosa še ne moremo izstopiti. Pri tem si bomo pomagali tudi s tehnikami čuječnosti, vključenimi v predavateljičine MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) programe obvladovanja stresa in čuječe komunikacije, ter z njenih osebnih izkušnjami s tega področja v delovnem okolju.

Lepo vabljeni!

PREDAVATELJICA: mag. Lucija L. Skok je pravnica in mediatorka na Okrožnem sodišču v Ljubljani. Dodatno se je izobraževala tudi s področja čuječnosti na University of Massachusets, Medical School, ZDA (2018) in na Institute for Mindfulness-Based Approaches v Berlinu, Nemčija (2019-2021) ter pridobila naziv “Certified Teacher of MBSR”.
Izobražuje se tudi iz transakcijske analize dr. Milivojeviču (3. letnik).

Izvaja predavanja, programe in individualno svetovanje s področja obvladovanja stresa in čuječe komunikacije ter opravlja pravno svetovanje ter izvensodno reševanje sporov s pomočjo mediacije. Več o predavateljici na: www.lucijaskok.si

Predavanje je brezplačno in bo potekalo v živo v prostorih mladinskga centra in preko Zoom aplikacije.

Prijava na https://forms.office.com/r/xRS1AWqRY1
Organizator: AIA - Mladinski center Mengeš

Povezava na domačo stran: https://www.srce-me-povezuje.si/drustvo-aia

Copyright © 2009 - 2023, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.