Domov | Zgodilo se je | Udeležili smo se močnega ...

Udeležili smo se močnega turnirja v Bosni

Dekleta letnika 2000 in mlajše so se 7. in 8. septembra udeležile zelo močnega turnirja v Kozarski Dubici. Na tem turnirju je organizatorju uspelo zbrati praktično vse najboljše ekipe iz področja bivše skupne države. Naša ekipa se je znašla v družbi prvakinj Srbije, BIH, Hrvaške in Slovenije. Skupaj je nastopilo 9 ekip.

Prvi dan so dekleta odigrala 4 tekme. V prvi so po veliki borbi morala priznati premoč srbskim prvakinjam.  V drugi in tretji tekmi v skupinskem delu so zanesljivo odpravile hrvaške podprvakinje Garešnico in ekipo Kolubare iz Srbije. Za konec pa so se pomerile s svojimi tekmicami iz Ljubljane z ekipo Krima. Po mnenju vseh je bila to daleč najlepša tekma turnirja. Obe ekipi sta prikazali odlično, borbeno in fer igro. Naše igralke so vodile praktično celo tekmo v zadnji minuti pa sta dve izgubljeni žogi prevesile tehtnico na stran Krima.

To je pomenilo da smo se naslednji dan za vstop v polfinale pomerili z domačinkami. Tu pa smo vsi skupaj spoznali stvari, ki z športom nimajo nobene zveze. Po mnenju vseh, ki so si tekmo ogledali smo bili boljša ekipa od domačink vendar enostavno nismo smeli zmagati. Kljub nesramnemu sojenju domačih sodnikov skozi celo tekmo, smo bili do zadnje minute v vodstvu, na koncu pa so nam zmago dobesedno ukradli. Po koncu tekme so prihajale tolažilne besede in čestitke iz vseh strani, vendar to dekletom, ki so bila praktično vsa v solzah ni kaj dosti pomagalo.

Dekleta si za vse prikazano na tem turnirju, za obnašanje in vzdušje skozi ves vikend zaslužijo ogromno pohvalo, prav tako tudi vsi spremljevalci, ki jih ni bilo malo in so ves čas skrbeli za dobro, navijanje in vzdušje. Dekleta za nas ste bile absolutne zmagovalke. Turnir je na koncu osvojila ekipa Podravke, ki je premagala Krim v finalu.