Domov | Zgodilo se je | 3. Mednarodni turnir ...

3. Mednarodni turnir "JEŽEV KUP 2012" KOZARSKA DUBICA v Bosni in Hercegovini

Prvič so se dekleta iz ŽRD LITIJA podala na mednarodni rokometni turnir v tujino in sicer v Kozarsko Dubico v BIH, v soboto 22.9.2012. Na turnirju so sodelovale ekipe iz držav bivše Jugoslavije, iz Hrvaške, Srbije, Slovenije in Bosne in Hercegovine. 

Mednarodnega turnirja v Kozarski Dubici sta se udeležili dve ekipi ŽRD LITIJA mlajše deklice A /letnik 2000/ in mlajše deklice B /letnik 2001/ s trenerjem Šuštar Daretom. Tekmovanje se je začelo ob 10,00 uri in ker bi morali na pot v soboto zelo zgodaj zjutraj smo se odločili, da odidemo že v petek popoldan, prespimo v motelu v Kozarski Dubici in se zjutraj igralke spočite in naspane odpravijo na turnir.

Vse je bilo zelo dobro načrtovano, vendar pa nam je na poti ponagajal »Murphy« /Če lahko gre kaj narobe, bo narobe tudi šlo/ - 10 kilometerska kolona na avtocesti pred Zagrebom ter težave na carini pri vstopu v Bosno in Hercegovino. Namesto da bi v Kozarsko Dubico prispeli najkasneje okrog 20,00 ure zvečer smo prispeli šele ob enajstih, ter se po zelo pozni večerji odpravili v motel šele okrog polnoči, zaspali pa šele okrog 1. ure.  Kljub težavam, utrujenosti in v okrnjeni sestavi,  sta se obe ekipi zelo optimistično podali na turnir. Vsaka ekipa je odigrala pet tekem in dosegle mlajše deklice A dve zmagi in mlajše deklice B eno zmago. Deklice so vse tekme odigrale v enaki sestavi, saj ni bilo dovolj igralk za menjavo. Niso bile zadnje, niso bile prve, bile so v zlati sredini in sicer na nehvaležnem 4. mestu /mlajše deklice A/ in 5. mestu /mlajše deklice B/.

Naj še omenimo gostoljubnost organizatorjev, saj so zelo dobro posrbeli za naše »želodčke«, z njihovimi tradicionalnimi jedmi. V osnovni šoli so nam postregli z odlično polnočno večerjo-bosansko čorbo in pico, za zajtrk s sirovim in mesnim burekom z jogurtom ter s kosilom z juho in čevapčiči.  

Seveda pa ni šlo brez zvestih navijačev, ki so s svojo sproščenostjo pripomogli k izredno dobremu vzdušju in šoferja avtobusa, ki nam je bil v veliko pomoč in nas srečno pripeljal nazaj v Litijo v poznih večernih urah.

Dekletom iz obeh ekip je sodelovanje na takšnem turnirju zelo dobra popotnica za naprej, saj  se že intenzivno pripravljajo na nove izzive, na pričetek lige v letu 2012/2013.

Ligaške tekme mlajših deklic A CENTER in mlajših deklic B Center se bodo odigrale v Športni dvorani v Litiji – PRIDITE, NE BO VAM ŽAL!