Domov | Zgodilo se je | Zmagoslavje ekipe mlajših ...

Zmagoslavje ekipe mlajših deklic na turnirju v Poreču

Ekipa mlajših deklic (letnik 2000 in mlajše) ŽRD Litija se je pod vodstvom trenerja, Dareta Šuštarja, 24. in 25. novembra udeležila mednarodnega rokometnega turnirja v Poreču. Na turnirju je bilo šest ekip iz Slovenije (RK P. Vrt. Piran, RK GEN-I Zagorje, RK Krka Novo mesto, RK Krim Ljubljana, ŽURD Koper, ŽRD Litija) in šest ekip s Hrvaške (RK Škropeti, ŽRK Rovinj, ŽRK Zelina, ŽRK Umag, ŽRK Poreč, RK Libra t. Zagreb).  


 

 

Dekleta so v uvodnih tekmah premagala ŽRK Rovinj (20:6) in RK Škropeti (18:2), v nadaljevanju sobotnega turnirja pa še RK P. Vrt. Piran (12:8) in se tako uvrstila v nedeljski polfinale. 
Z odličnimi predstavami so nadaljevala tudi drugi dan turnirja, ko so se po zmagi nad RK Libra t. Zagreb (10:7) uvrstila v finale. 
V zadnji tekmi so resnično dala vse od sebe in s srčnostjo in nepopustljivostjo ugnale tudi ljubljanski Krim. Finalno tekmo, ki se je po rednem delu končala z rezultatom 12:12, so odločile sedemmetrovke (končni rezultat 14: 13), kjer se je ponovno poleg igralk izjemno izkazala vratarka  Špela Doblekar. Povsem pričakovano je bila po zaključku izbrana tudi za najboljšo vratarko turnirja. Na tretje mesto so se uvrstila dekleta iz Zagorja, ki so premagala Zagrebčanke.

Navijači, ki smo tudi dali vse od sebe, na koncu nismo skrivali ponosa. Bravo, punce!

R. L. S.